Acum citesti
Tutorial: instalare ecrane suplimentare Connect IQ pe Garmin Edge

Una dintre facilitățile interesante prezente la noile modele de GPS Garmin este posibilitatea de instalare de aplicații suplimentare, produse de terți, în stilul celor pentru smartphone. Evident că aceste aplicații suplimentare nu au complexitatea celor din Android sau iOS, ele fiind mai mult niște ecrane de informare care încearcă să prezinte anumite date într-un format grafic mai intuitiv sau mai clar decât cifrele simple afișate de câmpurile normale de date. Aceste aplicații se numesc Connect IQ iar instalarea lor nu este foarte intuitivă, așa că am făcut un tutorial să vă împărtășim direct informațiile pe care noi le-am căutat puțin până ne-am descurcat.

b5828413-fdb1-4c6d-9a7d-3e8fe984d92fPentru exemplificare vom folosi un Garmin Edge 520, probabil cel mai popular model și o aplicație care mie îmi place foarte mult, Charts, care oferă parametrii cei mai importanți ai turei sub o formă grafică ușor de citit chiar și la o scurtă privire (în poză e un Edge 1000).

4Pentru început, aplicațiile se găsesc pe pagina Connect IQ, de unde se poate selecta și dispozitivul Garmin compatibil, pentru a fi afișate doar aplicațiile care funcționează pe acesta. Se selectează aplicația dorită, se introduce user și parolă pentru Connect după care aplicația este trimisă direct către dispozitiv la prima sincronizare.

1Pentru a avea acces la aplicațiile instalate, se folosește programul Garmin Express de pe calculator. Odată sincronizarea efectuată, aplicațiile instalate le veți găsi în secțiunea Manage Apps.

2Unele dintre aplicații au posibilitatea de a configura diverși parametri, cum ar fi câmpurile de date afișate. Pentru acest lucru, se selectează Settings din meniul ce apare la apăsarea pe aplicație cu butonul drept al maus-ului.

3Așa arată de exemplu opțiunile de configurare a aplicației Charts.

garmin_coonect_iq_00001Partea următoare, mai complicată după părerea mea, este configurarea dispozitivului pentru afișarea aplicației. Meniurile sunt ale modelului Edge 520 dar metoda de configurare ar trebui să fie identică pentru orice alt dispozitiv. Practic se merge în meniul Settings și în profilul unde dorim să adăugăm ecranul, la secțiunea Data Screens, adăugăm un ecran de date cu 1 singur câmp. Apoi, la selectarea informației care dorim să fie afișată în acel câmp, alegem opțiunea Connect IQ și selectăm de acolo aplicația dorită (în imagine Charts sau Strava Suffer Score). Ultima captură de ecran reprezintă aspectul final al ecranului Charts după pornirea înregistrării turei.

Computerele Garmin Edge pentru bicicletă le găsiți în România la importatorul Extreme Riders.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four + 18 =