Acum citesti
Tudor Geangălă despre prima etapă din CN de Downhill, de la Cheile Grădiștei

Ne întoarcem din nou la Tudor Geangălă, căci prima etapă din Cupa Națională de Downhill, de la Cheile Gărdiștei, se apropie cu pași repezi. Astfel, l-am abordat pe Tudor la o discuție amicală pe tema competiției din weekend-ul 2-4 iunie.

1.Salut Tudor! Aceasta este prima etapă din CND dar și prima care se desfășoară sub egida Kronstadt Cycling. Ce ați învățat de anul trecut și cum se va prezenta competiția anul acesta?

Anul trecut pe vremea asta eram foarte agitați. Îmi aduc aminte că în săptămâna evenimentului și chiar și în cea dinainte nu puteai vorbi cu mine. Era primul nostru eveniment, marca debutul primei cupe, așteptări mari din toate direcțiile iar noi tocmai ce înțelegeam ce presupune organizarea unui concurs și unde pot apărea probleme. Lucrurile s-au legat, evenimentul a ieșit bine, am respirat ușurați. Ne-am propus de pe atunci să facem lucrurile ceva mai bine anul acesta și cred că până acum ne-a ieșit.

Pentru 2017 ne-am propus sa avem un traseu mai prietenos cu incepatorii, un layout mai bun al zonei de finish si sa imbunatatim componenta de branding si imagine – vrem sa aducem mai multi spectatori!

Adițional, pentru că în Complexul Cheile Grădiștei a apărut recent un pump track nou, am făcut front comun cu oamenii de la Backcountry România și o punem de un jam session si un concurs acolo, urmat de concurs de bunnyhop. Concursul la pump track este facut la modul friendly, cronometrarea se face la mână, oamenii de Backcountry România pregătesc și 2 hardtailuri ca să nu fie toată lumea nevoita să vină cu mai multe biciclete, evenimentul e organizat pe modul distractie și voie bună.

2.Am văzut că se lucrează serios la trasee. Ce porțiuni vor fi îmbunătățite sau refăcute?

După cum spuneam, traseul de la Chei este unul tehnic și cu mult flow, eforturile noastre s-au dus anul acesta către a-l face mai prietenos cu începătorii și totodată spre a elimina secțiunile care nu aveau valoare tehnică. Decât să mergi drept la vale, mai bine un viraj pe off camber. Suntem în puctul în care avem nevoie de trasee care să ridice nivelul scenei iar treaba asta credem noi că se face prin a promova terenul natural, virajele libere și genul de trasee care să ofere diversitate în alegerea liniilor. Bikepark-urile au rostul lor, bineînțeles, dar la evenimentele organizate de noi, încercăm să ducem lucrurile pe cât se poate in zona traseelor cu teren natural, cu multe linii.

3.Cum vor arăta categoriile de anul acesta?

Categoriile sunt în mare cele de anul trecut: Juniori, Elite, Masters, Feminin. Categoria Hardtail exista doar la nivel de concurs, nu la nivel de cupă iar pentru cei care nu vin la evenimente pentru componenta competitională, avem categoria Hobby unde lumea se dă de distracție, unde nu avem o separare pe varstă și pe sexe iar concurenții nu au nevoie de licență, participă în baza unei adeverințe de la medicul de familie și a unei asigurări de accident pe care o pot face și la fața locului. Costă 30 lei și acoperă și fracturi.

Și pentru că credem în aducerea acestui sport mai aproape de copii, anul acesta avem și categoria “Copii” care se adresează participanților cu vârste cuprinse între 12-14 ani.
Taxa de înscriere la categoriile Feminin și Copii este gratuită.

4.Câți oameni ați avut la start în 2016 și câți așteptați anul acesta?

Anul trecut am avut la start 58 concurenți în condițiile în care perioada respectivă a fost una cu multe controverse pe marginea subiectului licențelor iar vremea nu a ajutat nici ea deloc. Anul acesta ne așteptăm la peste 80 de concurenți.

5.Cum v-ați propus să faceți pentru a aduce mai mulți spectatori pe traseu?

Anul acesta ne mișcăm puțin mai bine pe promovare și am pregătit si un traseu special pentru spectatori. Acesta incepe din vecinatatea startului si merge in paralel cu traseul de concurs pana in zona spectaculoasa din „Șerpărie”. Spectatorii pot naviga pe traseul de concurs și pot verifica în orice moment poziția lor prin GPS în Google Maps, folosind telefonul.

Harta calendarului competițional:

6.În caz de ploaie și de noroi, la ce ne putem aștepta? Anul trecut țin minte noroiul acela imposibil de pe anumite secțiuni.

Noroi imposibil? Nu există așa ceva, doar te dai la vale. Dacă discutam de un maraton unde ai de pedalat 80km in noroi, înțelegeam. Aici discutăm de 2.5km la vale.

Pentru eventualitatea în care plouă ne-am pregătit astfel:
– shuttle-ul se face cu 3 mașini din care 2 sunt microbuze. În caz de ploaie putem suplimenta cu un al3lea microbuz și putem scoate din ecuație prima mașină care nu este acoperită
– în zona startului, în vecinătatea constructiei de lemn vine pusă folie pentru că e neplăcut să stai în ploaie să aștepți startul
– cât despre traseu, toate elementele de lemn au pe ele ca și anul trecut plase metalice. Pe acestea le-am luat la mână ca să ne asigurăm că sunt în ordine
– traseul a fost curățat cu suflanta și greblat pentru a da deoparte patul de frunze care ține umezeala atunci când plouă. Asta înseamnă că traseul de anul acesta este încă de pe acum mult mai uscat decât era anul trecut pe vremea asta și se va păstra mult mai bine, chiar și în condiții de ploaie. Partea de jos, unde era mult noroi, era afectată și de faptul că anul trecut intervenisem cu utilajul spre a modifica dublele de acolo. Intre timp pământul de acolo s-a bătut foarte bine iar terenul nu mai este noroios. Chiar și în caz de ploaie, nu văd cum s-ar repeta figura de anul trecut.
– săptămâna aceasta facem lucrări de dirijare a apei pe traseu, adică luăm la mâna rigolele existente și facem altele noi acolo unde vedem că stă apa.

7.Legat de cazare, ați gândit și câteva pachete conexe?

Weekendul când are loc evenimentul este unul prelungit și cum Moeciu este o zonă turistică, totul va fi plin. Pentru participanții la eveniment și pentru însoțitori am obținut din partea Cheile Grădiștei la tarif preferențial camere de 2 și de 3 persoane nu pot fi achiziționate decât prin noi. În felul acesta ne asigurăm că cei care vin la evenimentul nostru au la dispoziție un număr minim de camere în complex.

Avem 2 pachete de cazare:

Pachetul 2 nopți
– Taxă de eveniment
– 2 nopti de cazare cu mic dejun inclus(bufet)
– Boxă individuală, cu cheie, pentru bike service/bike storage/depozitare echipament
350 lei/persoana/sejur în camere de 2 sau de 3 persoane

Pachetul 3 nopți
– Taxă de eveniment
– 3 nopti de cazare cu mic dejun inclus(bufet)
– Boxă individuală, cu cheie, pentru bike service/bike storage/depozitare echipament
400 lei/persoana/sejur în camere de 2 sau de 3 persoane

Tarifele sunt valabile pentru un număr limitat de camere iar rezervările NU se pot face la recepția Cheile Grădiștei ci DOAR prin formularul de înscriere sau email pe adresa [email protected].

Mulțumiri și mult spor cu organizarea!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × two =