Acum citesti
Traseu de 4x și BMX Racing lângă București

Ieri, când am postat prima fotografie a traseului pe Facebook, cineva s-a întrebat cum de există așa ceva în România. Este simplu: există, pentru că Pierre Minet, omul din spatele proiectului, și-a dorit cu adevărat să-l realizeze. Pentru sudul țării, acesta este un proiect de anvergură, primul la această scară, iar asta nu poate decât să ne bucure.

Nu am stat prea mult pe gânduri, ne-am luat bicicleta și am plecat spre Snagov să vedem despre ce este vorba. Cu automobilul, am atins destinația în mai puțin de 45 de minute, la o oră de vârf. Deși văzusem inițial câteva fotografii ale traseului, de abia când am ajuns un zâmbet larg s-a instalat pe chipul meu și mi-am spus: da, este exact ce trebuie!

Dar ce este defapt? Pierre a gândit întregul traseu pentru cursele de BMX (BMX Racing) și pentru 4X (Four Cross), această probă putând fi parcursă cu bicicletele cu roți de 26 de inch. În acest fel, a reușit să creeze un playground pentru toată lumea dornică de distracție. Deși traseul a fost construit cu BMX-ul în minte, acesta poate fi ușor parcurs și pe un 26er. Dacă nu din prima tură, atunci din a doua, cu siguranță.

Startul se dă de la o înălțime de 2.5 metri, iar pista are o lățime de 8 metri. Conține 4 viraje pe care le poți aborda liniștit în viteză și 12 Jump-uri. Practic, parcurgerea unei singure ture, te va solicta pe măsură, mai ales dacă te bați pentru un timp bun. Ce poate fi mai frumos decât atât?

Pe lângă traseul pe care-l vezi în fotografii, desfășurat pe aproximativ 4.000 de metri pătrați, Pierre are de gând să mai construiască un traseu de DirtJump și poate un Pump Track. Dar mi-a spus că asta depinde exclusiv de voluntari, de care nu cred că va duce lipsă.

Accesul pe traseu se va face contra unei sume de bani, astfel:

-2 ore – 20 lei
-1 zi – 35 lei
-1 lună – 100 lei
-1 an – 400 lei

Pe lângă antrenamentele libere care se pot desfășura aici, Pierre are de gând să organizeze frecvent concursuri dar și cursuri de inițiere pentru copii sau pentru cei doritori să învețe, aceste tehnici fiindu-le cu siguranță de folos mai târziu. Cei care nu au biciclete, pot închiria BMX-uri de la fața locului.

În încheiere, nu-mi rămâne decât să exclam jos pălăria pentru ceea ce a reușit să pună pe picioare Pierre Minet. Aveam nevoie de așa ceva pe lângă București, nu doar ca un loc de antrenament organizat ci și ca punct de distracție pentru weekend-urile în care nu pleci la munte. Deschiderea va avea loc cel mai probabil în data de 8 septembrie, dată ce urmează a fi confirmată.

De asemenea, Pierre se află în căutare de sponsori pentru susținerea proiectului, așadar propunerile sunt binevenite!

Contact: [email protected] sau http://amiabmx.canalblog.com/

Cum ți se pare la o primă vedere noul traseu?

Vezi Comentarii (11)
  • Bravo mon Pierrot!!
    T’as fait un boulot de fou, tu peux être fier de toi
    Acuma, astept ca mult oameni care iubesc BMX se duce acolo!!
    Inca o data Bravo Pierre si Bravo la magazin Freerider.ro pentru reportaj si pentru poze care sunt incredib de frumos

  • Supeerb!
    Felicitari Pierre si cat mai multe realizari!
    De abia astept sa vad si pumptrack-ul gata, sper ca il va depasi din toate punctele pe cel din Brasov.
    By the way, nice Jackal!

  • Superb.
    35 de km pana la teren este o plimbare pe bicla. Pe saitul / blogul furnizat de voi, spune ca terenul este in Artha Park, in Snagov.
    Dar nu zice de bicicletele de inchiriat. Sunt curios de dimensiuni si de preturi. Daca inchirierea BMX-ului este la fel de ieftina ca accesul pentru o zi, cu 50-60 de ley grey te duci si iti rupi capul timp de o zi intreaga. 😀
    Unde ma inscriu? 😛

  • t’as piqué l’ancien maillot de LAMAUD ! Sinon ça prend forme ta piste ? @+
    Tu me feras la traduction du site à l’occaz !

  • m-am dat pe data de 09-09-2012 in acest parc , cu un mtb de dirt-street cu furca cu suspensie (argyle 409 ) si nu este deosebit pt MTB , este insa mult mai mistio pentru cei cu BMX care ai distanta intre roti mult mai mi ca , nu recomand celor cu mtb….

  • Congrats Pierre for the initiative! Wish there are more „Pierres” arround so we can all learn from them! Great job!

    multumesc si Freerider pentru articol !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 + sixteen =