Acum citesti
Tiberiu Macaveiu ne oferă lămuriri despre Surmont MTB Challenge

tiberiu_macaveiuTiberiu Macaveiu, organizator al competițiilor Surmont MTB Challenge și Surmont Gravity Enduro Jam ne va spune mai multe despre una dintre cele mai cunoscute și iubite competiții din țară, cea de la Azuga din luna iulie. Să vedem ce ne așteaptă la ediția acestui an.

1.Salut Tibi! Pe 7 iulie vom participa la Surmont MTB Challenge de la Azuga. Există modificări ale traseelor față de anii anteriori? 

Au fost prea frumoase ca să le modificam, deși în fiecare an încercăm pe unde se poate să mai reducem puțin din drumul forestier în favoarea potecilor și single trail-urilor. Starea traseelor este foarte bună deocamdată, fără praf și nici prea mult noroi, deși mai există câteva defrișări în zonă care au afectat câteva porțiuni scurte.

2.Amatorii care nu au participat niciodată la această competiție, pe care dintre cele trei trasee se vor simți cel mai în largul lor?

Amatorii care au deja ceva experiență de la alte evenimente montane ar putea să încerce traseul mediu, o adevarătă tură de mountain bike, cu toate cele specifice muntelui, diferență mare de nivel pe distanță scurtă, aer curat, animale sălbatice și eventual capriciile naturii 🙂

3.Traseul mediu pare a fi cel mai accesibil. Care sunt cele mai dificile pasaje și care sunt cele mai lungi urcări?

Traseul scurt este cel mai accesibil, are doar 25 km pe drum forestier cu râu de munte și peisaj deosebit, cu o urcare ceva mai abruptă pe o lungime de 1 km și o coborâre luuunga și frumoasă. Traseul mediu are toate tipurile de teren, este frământat ca diferență de nivel și dificil pentru cei doar 38 km, însă deosebit de frumos.

4.Câte puncte de alimentare vor exista pe trasee?

Un punct pentru traseul scurt, trei puncte pentru traseele mediu și lung și încă un snack point la finish-ul probei speciale „King of The Hill” de pe Vârful Clăbucet.

5.Care a fost recordul de participanți la Surmont MTB Challenge până în prezent?

654 de concurenti, anul trecut.

Mulțumim pentru timpul acordat și îți dorim mult succes cu organizarea!

Informații complete găsești pe site-ul oficial.

Vezi Comentarii (4)
  • Foarte frumos traseul, n-am ce zice. Sa vezi cand te-oi intalni cu un ditai ursu pe Limbashel ce frumos o sa fie. Sau cand o incepe o ploaie din aia crunta cu fulgere si grindina… Beton, tot sa ii dai pedala! Unii mai sunt si masochisti, sau cum zic ei, le place adrenalina.

  • iar tu nu intelegi ideea de risc maxim. nu stiu de ce incerci sa ma descalifici. crezi ca merg pe munte de ieri? poate voi astia de mergeti mai des pe la maratoane aveti mai mult noroc decat altii care merg ocazional, in grup restrans. eu unu’, nu merg decat atunci cand se anunta vreme buna, pe trasee mai putin expuse riscului de intalniri de gradul 3.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four + one =