Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie,…
Comisia de Schi-Alpinism din cadrul Federației Române de Alpinism și Escaladă a anunțat desfășurarea unei Tabere Naționale de Schi-Alpinism la Cabana Bărcaciu din Munții Făgăraș, în perioada 15-18 decembrie 2016.
Cu această ocazie doritorii pot deprinde atât tehnicile de bază a acestui frumos sport montan de aventură cât și să își perfecționeze tehnica sau chiar să obțină o licență sportivă la această disciplină.
Iată comunicatul oficial al organizatorilor:
Tabara nationala de schi-alpinism 2016
Cabana Barcaciu, Mtii Fagaras 15-18 decembrie
Se intentioneaza prezentarea unui bagaj minim necesar de informatii si cunostinte despre schi-alpinism si ceea ce implica el + cunostiinte teoretice si practice despre munte iarna (notiuni de tehnica deplasarii pe schiuri in urcare si coborare, notiuni de nivologie, recomandari de securitate, notiuni de salvare din avalanse si altele). Tabara se adreseaza tuturor practicantilor de schi-alpinism, atat celor cu state mai vechi cat si incepatorilor.
Se urmareste cresterea numarului de practicanti amatori si implicit si a bazei de selectie pentru sportul de performanta. La cerere se vor acorda licente de schi-alpinism FRAE. Cei care vor dori sa participe la competitiile din calendarul competitional FRAE sunt obligati sa posede o licenta de schi-alpinism.
Cursurile vor fi tinute sub indrumarea membrilor comisiei de arbitrii si ai comisiei de schi-alpinism a FRAE.
Sunt disponibile 15 locuri.
* Program:
Joi 15.12.2016, dupa amiaza: sosirea, test de evaluare a cunostiintelor, repartizarea pe grupe.
Vineri – sambata: cursuri practice si teoretice.
Duminica 18.12 2016: test teoretic si practic, tura de 1 zi cu cateva ateliere.
* Cazare + masa: 100 lei/pers/zi;
* Taxa de curs: 200 lei. Pentru posesorii titlului de “CarpathianMan” taxa de curs este redusa
cu 50%.
*- taxa testare licenta schi alpinism: 50 lei (doar pentru cei care doresc licenta de schi alpinism.
* Conditii de participare: un nivel bun la tehnica de coborare pe schi pe partie si off-piste, conditie fizica buna (capacitate de efort 6-8 ore pe zi).
* Echipament necesar: schiuri cu legaturi de tura, piei de foca, bocanci de tura, bete de schi, DVA (aparat emisie si cautare in avalansa), rucsac, sonda si lopata avalansa, casca, piolet, coltari, manusi (2 perechi), ochelari soare si schi, pufoaica, caciula, lantena frontala, suprap-pantaloni, haine de corp, polar, o mica trusa de prim ajutor, recipient bautura (minim 1 litru), fluier, folie de supravietuire, crema protectie solara si tot ceea ce mai iei pe munte iarna.
Contact:
0722-553121 – Lucian
E-mail: [email protected]
Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.