Acum citesti
Splendoare italienească: Colnago Mexico

Într-un material anterior vă prezentam Pinarello SLX, una dintre cele mai reușite cursiere ale acelui început de deceniu. Nu părăsim Italia, dar mergem mai la vest, la Cambiago, unde își are sediul un alt monstru sacru al bicicletelor, Colnago. Modelul Colnago Mexico a fost și acesta unul din preferatele cicliștilor de top din acea vreme, adunând un palmares impresionant în prima parte a anilor 80.

Cursiera nu a ieșit din canoanele constructorului italian. Regăsim aceeași grijă pentru detalii cu care ne-a obișnuit Ernesto Colnago, cadrul având pe alocuri simbolul companiei, trefla. Echiparea aleasă a fost tot o afacere italienească, setul Super Record de la Campagnolo, șaua Selle San Marco Supercorsa și ghidonul și pipa Cinelli dând o valoare și mai mare cadrului pe care au fost montate. După cum se obișnuia în acea vreme, când era vorba de roți performante, francezii de la Mavic erau cei mai căutați, iar pe Colnago Mexico regăsim jantele GP 4.

Bicicleta a fost dedicată Olimpiadei din 1968, ce a avut loc în Mexico City, dar scopul a fost de a triumfa pe pământ american, în cadrul Olimpiadei de la Los Angeles, din 1984. Rivalii de la Pinarello au avut câștig de cauză în acel an, dar Giuseppe Saronni a demonstrat de ce este în stare el și Colnago Mexico. În 1982, italianul a câștigat campionatul mondial ce a avut loc în Marea Britanie la Goodwood, victorie ce i-a adus porecla Goodwood rifle-shot, pentru că s-a impus la sprint într-o maniera autoritară. Un an mai târziu, Saronni își trece în cont ce de-a doua victorie din Turul Italiei și prima în Milano-San Remo, după ce 3 ani de zile terminase pe locul secund. În orice caz, ciclistul s-a bucurat de o popularitate enormă, iar Colnago i-a dedicat o ediție limitată a modelului Mexico.

Lumea e mică și sâmbăta trecută am avut ocazia să o întâlnesc pe Ana, privilegiata posesoare a unei astfel de biciclete (foto sus). Cu excepția câtorva piese, frânele și manetele care sunt Gipiemme și jantele pentru anvelope, bicicleta încă are setul Campagnolo Super Record, complet funcțional desigur, plus o tijă cu semnătura lui Ernesto Colnago.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 1 =