Acum citesti
Somova Extreme: Fără glumă!

Somova Extreme! Ai învățat să mergi pe bicicletă? Foarte bine. Mai dă două, trei pedale. Perfect. Acum dă-te jos de pe bicicletă și împinge-o. Și acum iar: coborâre, urcare, coborâre, urcare, coborâre, urcare… 28 de kilometri. Finalul cursei , o coborâre de 3-4 km. Categoria Elite face două ture.

somova_extreme_2013

Pe 25 mai 2013 la Somova, lângă Tulcea, Pelican Bike Tulcea a organizat prima ediție „Somova Extreme” o competiție care i-a surprins pe cei mai mulți dintre participanții care nu cunoșteau traseul, cu seriozitatea coborârilor, dar și a urcărilor. Toate acestea însoțite de un peisaj „hercinic” de la început de Delta Dunării. O parte a echipei Guerribike a fost acolo și și-a luat notițe și pentru ediția următoare. În condițiile în care două zile înaintea concursului a plouat bine de tot la Somova, participanții se așteptau la un traseu „mocirlos”. N-a fost așa. Pe traseu n-am văzut nici măcar o baltă, iar solul a fost perfect: nici moale, nici tare. A fost o cursă grea, dar foarte plăcută la finalul căreia toată lumea a câștigat. Într-un fel sau altul fiecare participant care a rămas la festivitatea de premiere a câștigat ceva. În primul rând, au fost cei care au urcat pe podium, pe care Guerribike îi felicită încă o dată, iar în al doilea rând cine n-a urcat pe podium, a câștigat produse de ciclism (mănuși, tricouri, pantaloni de ciclism etc.) în urma unei tombole care a avut două părți. Prima parte acolo la fața locului, iar cea de-a doua s-a făcut ulterior cu ajutorul unui soft de randomizare, tocmai pentru a da șanse egale tuturor participanților la Somova Extreme. Premiul a fost de 100 de euro.

Bicicletele RAM la care Guerribike pedalează s-au comportat și de data aceasta excelent, indiferent că au fost pe drum forestier, pe poteci sau pe asfalt. Da, a fost și asfalt la Somova. Dar asta doar pentru că membrii echipelor sponsorizate de DK Bike, Guerribike și Drink Team, după terminarea concursului de MTB, au organizat încă un concurs, neoficial, între ei, pe șosea.

La Somova Extreme 2013 am cunoscut oameni de care mi-a fost greu să mă despart, s-au legat prietenii, s-au construit și relații între cluburi, a fost făcut și un borș de pește, cu alte cuvinte s-a dat sens unui week-end perfect. De fapt asta înseamnă să împarți aceeași pasiune cu oameni de peste tot. Au fost și mici scăpări organizatorice, însă aș zice că n-a fost nimic grav. Avem promisiuni că la ediția viitoare nu va mai fi nicio scăpare. Și chiar dacă va mai fi, abia aștept următoarea ediție Somova Extreme. Scapă cine poate! 🙂

Sebastian Vrînceanu alias Memo – Guerribike – Radio Guerrilla

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 + 3 =