Acum citesti
Rocky Mountain Equipe, din 1993: doar 8.2 kg

În comunitatea IBC, unul dintre membri și-a prezentat săptămâna aceasta bicicleta, o piesă rară, care pe deasupra arată foarte bine și cântărește foarte puțin.

rocky-mountain-equipe-1Este vorba despre o bicicletă Rocky Mountain Equipe, cu un cadru din oțel ce provine din 1993, iar acesta este un fapt care stârnește curiozități: cum reușești să construiești o bicicletă atât de ușoară cu un cadru din oțel?

rocky-mountain-equipe-2Cadrul a fost achiziționat la un alt utilizator, iar pentru schema de culori nu puteau fi mai potriviți decât butucii Zipp Balistic Speed, pe care-i cumpărase încă din 1992 din Miami, cu gândul de a-i monta pe o altă bicicletă. Odată ce schema de culori care dădea tonul era compusă din negru și auriu, a continuat să caute componente care să se potrivească de minune în peisaj. Și a reușit.

rocky-mountain-equipe-3Tija de șa, pipa, frânele cât și alte șuruburi au fost vopsite corespunzător, iar efectul este la cote maxime atunci când privești schimbătorul de pinioane, cel de foi sau angrenajul. Sistemul de transmisie este Shimano XTR combinat cu un angrenaj de la Syncros, care arată absolut delicios.

rocky-mountain-equipe-4Pentru a menține greutatea scăzută, a fost aleasă o furcă FRM fixă, din carbon și anvelope Maxxis Flytweight, cu o greutate de 330 de grame/bucata. Valoarea bicicletei este evident inestimabilă, mai ales că nu este de vânzare. Dar cu siguranță la un preț real de piață, este mai scumpă decât multe biciclete noi produse în ziua de astăzi.

rocky-mountain-equipe-5via IBC

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six + 17 =