Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete…
In urma cu 10 ani, tehnologiile pentru furcile cu suspensie se prezentau altfel decat o fac in zilele noastre, desi exista similitudini. Rock Shox Jett reprezenta in 1999 o furca entry spre mid-level, dedicata in general celor pasionati de Cross Country sau Trails-uri. In fisa tehnica a acestei furci era mentionat faptul ca nu trebuie in utilizata pe trasee de downhill. Si o sa intelegi imediat de ce.
Desi utiliza tehnologia de amortizare HydraCoil imprumutata de la modelul Boxxer, aceasta nu oferea decat o cursa de maxim 75 mm insa puteai opta pentru 3 tipuri de arcuri diferite : „soft”, „medium” si „firm”.
Indicii care ne trimit cu gandul spre istorie sunt reprezentate de drop-out-urile (urechile) acestei furci, integrate in bratele inferioare, dar si de cauciucul care proteja bratele superioare ale Jett-ului. Beneficia doar de un reglaj al Preload-ului, prezent in ziua de astazi pe toate furcile decente, chiar si pe cele entry-level. La vremea respectiva era insa o optiune demna de luat in seama.
Poti admira in fotografiile de mai jos si vechiul logo Rock Shox. Furca am gasit-o instalata pe o bicicleta cumparata in 2000, iar functionalitatea acesteia era inca de invidiat : fara joc, fara sunete bizare dar cu o durabilitate de invidiat.
Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.
cum fac si eu rost de niste bopuri pentru aceasta furca?