Acum citesti
Răzvan Onaca lansează primul serviciu de curierat pe bicicletă din Oradea

Bicicleta inspiră multă lume în multe moduri. Unii îi apreciază libertatea pe care le-o oferă, alții adrenalina care le-o pun în mișcare și lista poate continua. Și vorbind de adrenalină, cea mai potrivită soluție pentru așa ceva fără a părăsi perimetrul urbei în care-ți faci veacul este curieratul pe bicicletă. Mai mult stil de viață decât ocupație, această îndeletnicire câștigă tot mai mulți adepți și în România, cel mai recent oraș care va beneficia de așa ceva fiind Oradea. Răzvan Onaca a pus bazele primei firme de curieri care pedalează pentru a ajunge la destinații și tot el ne oferă mai multe amănunte despre ce plănuiește să facă.

  • Salut, Răzvan! Povestește-ne despre pasiunea ta pentru bicicletă.

Bună ziua tuturor. Pasiunea mea pentru bicicletă vine încă din copilărie, pe când aveam un Pegas verde care tot scârțâia, dar îmi făcea o deosebită placere să mă plimb cu acesta și iubeam libertatea pe care mi-o dădea. Am reînceput să mă dau prin 2008 și așa am început să străbat toate împrejurimile orașului Oradea. Acum, fiind ceva mai avansat  în timpul săptămânii îmi fac antrenamentele necesare, iar când vine weekendul abia aștept să plec la munte, să mă deconectez de tot ce înseamnă tehnologii, inclusiv de telefon. Îmi place extrem de mult sportul în natură, să pedalez pe poteci, să găsesc mereu drumuri forestiere noi pe care să le explorez. Muntele îți oferă absolut tot ce vrei dacă știi cum să îl abordezi. Plăcerea și satisfacția de a pedala pe munte nu ți-o oferă multe sporturi. Priveliști de vis, cântecul naturii, oamenii care umblă pe munte… totul e deosebit. Bucurați-vă de munte cât mai mult, dar aveți grijă de el!

  • Cum ai avut ideea deschiderii unui serviciu de curierat pe bicicletă?

Curieratul pe bicicletă nu e doar o afacere, ci un mod de viață mult mai sănătos. Aveam de mult aceasta ideea în cap (ca și multe altele), dar nu am putut să trec la fapte din cauza fondurilor insuficiente. Acum am avut ocazia și am decis să profit de ea din plin, cu un mic sponsor și mult ajutor din partea surorii mele. Așadar, am reușit împreună să punem pe picioare o mică afacere, care a pornit din pasiunea și dragostea mea față de bicicletă. Atâta timp cât pot să îmbin utilul cu plăcutul mă declar mulțumit.

  • Cât de mult crezi că are nevoie un oraș ca Oradea de așa ceva?

Oradea are nevoie de un curierat pe bicicletă rapid, sigur și ieftin. Mașinile sunt din ce în ce mai multe, străzile sunt înguste și pline cu mașini parcate în toate direcțiile, sensurile giratorii și intersecțiile la ore de vârf sunt cum sunt… Și nu doar atunci sunt un adevărat calvar. Noi, ca și curieri pe bicicletă, ne strecurăm rapid printre mormanele de mașini blocate. Avem nevoie disperată de fluidizarea traficului și mai ales de piste de biciclete legale. Desigur, mai trebuie și multă lume dornică și deschisă pedalatului.

  • Cum sună planurile de dezvoltare ale afacerii tale?

Bike-Courier.ro este numele nostru. Este o afacere de familie cu o strategie bine pusă la punct, chiar de către noi. Dorim ca pe viitor să ne extindem cât mai mult și să oferim un curierat ecologic pentru județul Bihor, însă restul detaliilor rămân secrete pentru moment.

  • De ce crezi că va avea succes?

Dacă va avea succes? Nu pot să garantez succesul acestei afaceri, dar eu sunt genul de om căruia îi place să riște mult, poate prea mult uneori. Pornim de la premiza că oamenii de afaceri din Oradea, ba nu au timp să umble cu coletele, ba de cele mai multe ori pierd zeci de minute blocați în trafic ori nu găsesc loc de parcare sau întârzie la ședințe. Așa că pot conta pe noi și sperăm că o vor face. Suntem ieftini, rapizi și siguri!

Vezi Comentarii (8)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 + twenty =