Acum citesti
Răzvan Jugănaru despre Trofeul Muscelului

juganaru_giantAm discutat cu Răzvan Jugănaru pentru a afla mai multe detalii despre Trofeul Muscelului, competiție ce va avea loc în data de 19 iulie 2014, la Câmpulung-Muscel, fiind de altfel una din cursele noastre preferate. Să-i dăm cuvântul.

1.Salut Răzvan! Anul trecut ne-am bucurat de o ediție reușită a Trofeului Muscelului și negreșit vom participa cu mare drag și anul acesta. Ce este nou în peisaj? Cum se prezintă cele două trasee?

Salutare!

Intr-adevar, anul trecut a fost o editie reusita, iar in acest  an ne vom stradui sa iasa si mai bine. Am tinut cont de parerile celor ce au participat anul trecut si am incercat sa imbunatatim intreaga organizare. De asemenea, acest eveniment nu ar fi putut sa se desfasoare fara sustinerea Primariei si implicarea sponsorilor care, in acest an au fost mult mai numerosi. Fata de anul trecut avem cateva modificari ale traseelor, modificari ce au fost facute datorita defrisarilor din unele zone dar si a review-urilor venite de la participantii de anul trecut. Startul si sosirea vor fi aceleasi ca anul trecut, adica din fata Primariei.

Tura scurta sau traseul standard, asa cum este denumita pe site, a suferit modificari doar in ultima parte a ei, in acest an masurand 31km fata de 27km anul trecut. A fost gandita astfel incat sa fie parcursa si de catre o persoana care nu exceleaza la capitolul abilitati tehnice. In cea mai mare parte, traseul urmeaza drumuri forestiere si poteci largi fara obstacole majore ce strabat pantele inferioare ale Muntelui Stramtu si Culmea Magurii. Cu toate acestea, nu se poate spune ca este un traseu excesiv de usor de parcurs, diferenta pozitiva de nivel tinzand catre 800 de metri iar punctul de maxima altitudine atingand 1.074 de metri.

Tura lunga sau traseul epic, asa cum este denumita pe site, a suferit modificari destul de mari in a doua parte a ei, in acest an masurand 62km fata de 55km anul trecut.  Acesta coincide in partea de start/ finish cu cel al turei scurte. Insa, avand in vedere ca a fost conceput pentru persoane cu mai multa experienta, a fost introdusa catararea din Satul Namaiesti pana in Muntele Stramtu, ajungandu-se la o altitudine ce depaseste 1300 de metri. In continuare va fi parcursa Culmea Magura si zona de tranzitie de la marginea Comunei Bughea de Jos. Cireasa de pe tortul turei lungi urmeaza d-abia acum, pe dealul Ciocanu. Aici vom avea o succesiune de urcari relativ lejere si scurte urmate de single trail-uri special amenajate pentru mountain bike. Diferenta totala a acestui traseu este de aproximativ 2.150m.

2.Cui recomanzi traseul scurt și mai ales, cu îl recomanzi pe cel lung? Amatorii sunt bineveniți?

Trofeul Muscelului propune pentru acest an doua variante de traseu diferite ca lungime si dificultate pentru a putea alinia la start atat oameni cu experienta in domeniul concursurilor de Mtb cat si persoane mai putin experimentate ce nu au un bun antrenament si doresc sa faca o plimbare in natura.

Traseul epic este recomandat celor cu experienta si cu un minim de antrenament, iar traseul standard tuturor celor ce sunt pasionati de sport si de miscare in natura. Chiar daca este scurt si mult mai usor, traseul standard, are si el cateva portiuni tehnice atat la urcare cat si la coborare, dar care pot fi abordate fara probleme daca se acorda atentia necesara.

3.Ce pregătire consideri că ar trebui să aibă participanții la Trofeul Muscelului. Bănuiesc că cel puțin 2-3 concursuri la activ.

Participantii la Trofeul Muscelului  se pot impartii in doua categorii dupa cum urmeaza:

-cei care au mai participat la cateva concursuri de acest gen si acestia pot participa fara problme la  traseul epic

-cei ce nu au o experienta in domeniu, dar sunt pasionati de sport si de miscare in natura pot aborda traseul standard

4.Ce categorii de premiere vor exista și care sunt premiile oferite câștigătorilor?

In acest an ne bucuram de o buna sustinerea venita din partea sponsorilor nostrii si pe langa premiile oferite castigatorilor, vom avea o tambola foarte atractiva, un concurs foto/video dar si concurs pentru copii. Cel mai mare premiu este la nivelul 1, masculin, 20+: 800 lei, medalie, diploma, Telefon de la Vodafone si un papion. De retinut ca dupa concurs va exista si un concert, in centrul orasului, cu ocazia Zilelor Campulungului.

5. Câți concurenți s-au înscris la maraton și câți estimezi că vor fi în total?

Aproximativ 380 inscrisi si probabil vor fi peste 400.

Mulțumim pentru timpul acordat și multă baftă cu organizarea! Ne vedem pe traseu!

Alte informații pe ridersclub.ro.

Vezi Comentarii (7)
  • Salut.
    Incerc sa fiu cat mai scurt si usor de citit.
    Suntem 3-4 amici care sapt trecuta am parcurs traseul standard. Dati mi voie sa va contrazic putin:
    – incercand sa parcurgem traseul ghidati de gpx ul postat ne am ratacit de mai multe ori, la coborarea de pe stramtu, chiar si pe magura, pe platoul de la melana, si apoi acel km prin rau (nici acum nu stim daca pe acolo traseul este sau nu). Harta nu este deloc precisa.
    – legat de gradul de dificultate incercand sa fim obiectivi nu credem ca este atat de accesibil pe cat spuneti; nu suntem sportivi de perf dar fiecare facem inot sala bicicleta de 3-4 ori pe sapt si nu ne a fost usor.
    Concluzionand, afirmatia ca cei fara experienta pot participa fara pb este cel putin ciudata. Poate facand push bike de mai multe ori si pe mai multi km si in 5 ore la finish.
    Multumesc
    P T

  • Salut din nou,

    Ne asteptam la un comentariu, observatie, argument ceva … intr-un cuvant la o reactie de orice gen, avand in vedere ca in 5 zile este concursul
    Multumesc din nou

    P T

  • Salut P T,
    Am fost si eu la concurs sambata pe traseul standard de 31 km. Traseu care intr-adevar se poate incadra la categoria mediu-dificil mai ales in conditii de ploaie si noroi. Cu toate astea am reusit sa-l termin in 4 ore in conditiile in care nu ma duc la sala iar iesiri cu bicicleta anul acesta nu prea am avut.
    Una peste alta a fos tun traseu greu dar ff frumos.

  • Salut Bogdan,

    Este correct ce spui, mediu-dificil, dar atunci cum poate el sa fie abordat de cei fara nici o experienta, asa cum spune Razvan Juganaru ceva mai sus !?
    Mai mult, cum iti explici ca din cei peste 500 inscrisi, la start au fost in jur de 250-270 ? Adica jumatate ?

  • @ Bogdan

    Si inca ceva, chiar eram cu pagina clasamentelor deschise si nu am vazut numele tau (Bogdan) decat o singura data pe la 5 ore jumatate ….. nici un Bogdan la 4 ore nici la nivel 3 nici la nivel 4 …..

  • ATENTIE! Intrebarile tehnice sau cele legate de alt ai dreptate, eu m-am uitat doar la 4 ore asa cum ai zis, sub 4 ore nu 🙂

    oricum, intrebarea ramane in picioare ….. de ce doar juma au participat ?

    in plus, concluzia ar fi, la un traseu mediu dificil poate sa participle absolut oricine fara nici un antrenament sau experienta ….. e cam ilar, nu ?

    una peste alta, inteleg ca trebuie sa facem bani, chiar si din asta, dar totusi sa nu spunem adevarul e rusinos ! pe traseu eu am intalnit cel putin 20-30 de participant pe care I-am intercut si care bombaneau si erau total nemultumiti

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 4 =