Acum citesti
Mitas 4 Islands MTB 2017 – etapa 1

Să nu vă păcălească poza frumoasă cu soare și pantaloni scurți. A fost frig în dimineața startului etapei întâi din maratonul pe etape Mitas 4 Islands MTB din Croația. Bine, am înțeles că în România la aceeași ora era zăpadă. Dar nici aici, în zonă mediteraneană, situația nu e prea diferită. 9 grade, vânt și da, zăpadă pe insula pe care ar fi trebuit să aibă loc etapa 2.

Ziua a început frumos pentru toți participanții la a 3a ediție a maratonului pe etape. Deși doar 9 grade la ora 10 dimineața, zona startului era ferită de vânt, iar puținul soare care străpungea norii era suficient să ne încălzească.

Startul s-a dat în 3 grupuri a câte 100 echipe spațiate cu o pauză de 5 minute. S-a plecat destul de tare din prima însă nu chiar de speriat, porțiunea de asfalt pe care ne-am încălzit, sfârșindu-se repede. S-a intrat apoi pe forestier și aproape imediat pe potecă abruptă în zigzag. Greu, aproape imposibil de depășit însă nu pentru noi, ci pentru cei care mergeau mai tare ca noi.

A urmat „Luna”, așa cum numesc localnicii zona de „creastă” de pe insula Krk. O regiune deșertică, plină de bolovani și vegetație scundă. Poteca alterna între drum de căruță și single trail. A fost un fals plat cu porțiuni mai pronunțate când de urcare când de coborâre. Deși peisajul nu se compară cu frumusețea pădurilor noastre de brazi, totuși noutatea a fost interesanta și ne-a plăcut.

Restul concursului s-a derulat destul de rapid în ciuda lungimii relativ mari de 65 km cu 1700 m urcare. La un moment dat chiar ma întrebam „concursul asta e doar la vale?!”, asta pentru că zonele dificile de urcare tinzi sa le uiți mai repede pentru că nu îți plac.

De-a lungul traseului au fost și vreo 3 porțiuni excelente tehnice la vale, din care două chiar „epice”. Coborâre în forță pe poteca îngustă plină de stânci și pietriș. Trebuia tot timpul să privești la doar 2-4 m în față și să speri că ai ales trasa perfectă, pentru că linia maro nu era întotdeauna cea mai bună alegere. Mai puțin perfectă și aveai probleme mari în a le traversa. Iar dacă alegeai linia greșită, atunci totul se termina cu o trântă nasoală. Din fericire se pare că niciun concurent nu a avut probleme deosebite.

La ediția 2017 a maratonului Mitas 4 Islands MTB participă și patru echipe românești. La Masculin Dinamo BikeXpert Racing Team a terminat pe 66, iar la Masters Dream Team Reloaded tot pe 66. La categoria Mix, Justforfungirls a terminat pe 13. Echipa noastră Team Freerider, a terminat pe 92 la Masculin.

Etapa a 2a era programată să aibă loc pe insula Rab, însă prognoza meteo anunță mare învolburată, iar vaporul care trebuia să ne transporte se pare că nu poate acosta. Așa că vom rămâne tot pe insula Krk unde organizatorii au pus la punct un traseu nou, cu aceeași lungime de 65 km, dar cu diferență de nivel mai mică.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 + 15 =