Acum citesti
Radu Păltineanu vă invită la Summer Bike Camp în Livigno

Radu Păltineanu, celebrul cicloturist român care ne-a ținut cu sufletul la gură cu traversarea sa a Americilor care s-a transformat într-o lungă și incitantă explorare a unor civilizații și lumi deosebite, vă invită cu el la o tabără de MTB în Alpi! Este vorba de Summer Bike Camp în Livigno, unde veți avea parte de tot confortul necesar și de ture în care veți putea explora zona senzațională împreună cu Radu și, evident, să vă împărtășească din aventurile și experiența sa din ultimii ani.

Iată ce spun organizatorii:

Summer Bike Camp este un nou concept la care vă invităm să participați alături de noi în această vară! Ne bucurăm foarte tare să il avem alături pe unul dintre cei mai experimentați cicliști români, Radu Păltineanu!

Radu Păltineanu

Ciclotrotter, alpinist, speaker și blogger, Radu este mai presus de toate un pasionat al aventurii și călătoriei.

Acesta are în palmares o mulțime de aventuri pe două roți de invidiat. Una dintre cele mai mari realizări ale lui a fost în 2015 când Radu și-a propus să fie primul român care traversează cele două Americi pe bicicletă, din Alaska până în sudul Argentinei. Pe scurt, asta a însemnat 3 ani, 2 luni și 18 zile, peste 34.000 km de pedalat prin cele 24 de țări și teritorii continentale ale Americilor, din extrema nordică a Alaskăi, până în sudul Argentinei, în Ushuaia.

În această vară, Radu Păltineanu va însoți primul grup de cicliști în cadrul Summer Bike Camp.

Tarif: 600 euro/pers

Tariful include:

  • cazare 7 nopți la hotel Alpen Village 3* în cameră dublă
  • bike pass 6 zile
  • mic dejun buffet foarte variat + pachețel pentru prânz + cină foarte bogată (aperitive tip bufet + felul 1 de mancare: paste la alegere + felul 2 de mâncare: fripturi, pește etc. + desert) (apa este inclusă)
  • ghidaj pe traseele propuse
  • acces la spa-ul hotelului
  • serviciu de laundry pentru îmbrăcămintea sportivă

Tariful nu include:

  • transport
  • bike shuttle (vezi tarifele in cadrul programului pe zile)
  • băuturi alcoolice și non-alcoolice în cadrul meselor (este inclusă doar apa)

Livigno – zonă de biking

Livigno, considerată una dintre capitalele lumii pentru ciclism montan, oferă trasee, structuri și servicii potrivite oricărui tip de motociclist. BikePass vă permite să utilizați toate teleschiurile din stațiune pentru transportul MTB, apoi alegeți din cele 13 trasee a zonei Mottolino Fun pentru coborâre și free-ride. Ele prezintă 3 nivele diferite de dificultate pentru începători, intermediari și avansați. Există, de asemenea, 25 km de trasee noi în parcul Carosello 3000, potrivit pentru orice ciclist. În total, Livigno se mândrește cu peste 3200 km de trasee mapate folosind un sistem GPS pentru Bike Tours & Track.

Parcul de biciclete Mottolino Livigno înseamnă adrenalină pură! Traseele Downhill & Freeride oferă experiențe extraordinare la altitudinea de 2400m, coborâri uriașe, banked corners, drops and table-top jumps, wall rides și multe altele!

Carosello 3000 oferă peste 50 km de trasee pentru MTB. De la trasee noi până la trasee unice, care strabat zone frumoase de munte, atât pentru bicicliștii experți cât și pentru bicicliștii începători și pentru familii. Toți vor putea găsi un traseu adaptat așteptărilor lor. Muntele Carosello 3000 găzduiește, de asemenea, turul Tutti Frutti Epic MTB, un traseu care poate fi acoperit într-o zi și include un traseu nou deschis împreună cu unele dintre traseele istorice ale orașului Livigno.

Hotel Alpen Village 3*

Amplasare: Construit în stil tirolez, Alpen Village 3* este un bike hotel foarte cochet situat la altitudinea de 1900 m, lângă o pădure veche de un secol și oferă o priveliște panoramica spre Livigno si crestele muntilor inconjuratori. Este un loc ideal pentru cei care doresc să ia o pauză în mijlocul naturii și să se lase răsfățati de confortul pe care hotelul îl oferă.

Camere: Hotelul dispune de 171 camere elegante și confortabile, sunt utilate cu mobilier din lemn și oferă o atmosferă relaxantă. Camerele au o suprafață între 16 – 22 mp2, baie cu cadă sau duș, TV, Wi-fi, uscător de păr, unele camere au balcon. Camerele pot fi duble, triple, cvadruple sau single.

Masă: Hotelul se poate lăuda cu o bucatarie extraordinară! Restaurantul hotelului servește cele mai bune și delicioase specialități locale, se pune preț pe autenticitate si tradiție culinară, astfel aproape toate produsele alimentare folosite sunt făcute în casă. Meniul oferă o gamă largă de specialități italiene, precum și mâncăruri tipice din Valtellina și Livigno.
În cadrul pachetului propus se oferă un mic dejun bufet foarte variat și o cină foarte bogată (bar de tip bufet cu aperitive și salate + felul 1 de mancare: paste la alegere + felul 2 de mâncare: fripturi, pește etc. + desert) (apa este inclusă). De asemenea, oferta include și un pachețel pentru masa de prânz.

Facilități: Complexul Alpen Village 3* este format dintr-o clădire centrală (recepția, bar, restaurant elegant) și din 7 rezidențe interconectate prin coridoare și scări, unde se găsesc camerele.
În incinta lobby-ului și în camerele hotelului clienții se pot bucura de Wi-fi gratuit.
Hotelul dispune de un centru wellness cu o piscină indoor, jacuzzi indoor și outdoor, saună în aer liber și baie de aburi aromate. O ofertă vastă de tratamente de înfrumusețare și masaj (contra cost, pe baza de programare) completează cu succes conceptul de SPA.
Celor cărora nu le ajunge mișcarea pe bicicletă din timpul zilei, o sală de fitness dotată cu aparate Technogym le stă la dispozitie.
Zona de relaxare de lângă piscină, unde se pot savura freshuri sau ceaiuri delicioase, este locul în care te vei putea bucura pe deplin de momentele de respiro!
Fiind un bike hotel, acesta dispune de o cameră pentru depozitarea bicicletelor, serviciu de laundry pentru îmbrăcămintea sportivă, zonă pentru spălat biciletele, și de asemenea, pune la dipoziția turiștilor hărți și materiale informative cu traseele din zonă. Hotelul are chiar și un centru de închiriere de biciclete Scott (biciclete cursiere, mountain bike-uri, biciclete electrice, city bike-uri)

Trasee:

● Ture pe cont propriu folosind BikePass-ul pe traseele de la Carosello 3000 și
Mottolino

● Tururi cicloturistice (cross country) ghidate: trasee propuse

Ziua 0: Sosire la Livigno cu mașina proprie sau transfer de la aeroportul din Bergamo
(pe cont propriu). Shot de bun venit la hotelul Alpen Village.
Ziua 1: Descoperă Livigno. Întâlnire cu ghidul, Breakfast & Briefing (9 am). Prezentare
Livigno + Tur de 18 km cu bicicletele pe valea Livigno (280 m urcare, 280 m coborâre).
Ziua 2: Valea Federia (30 km, 2-3h cu 1750 m urcare și 1880 m coborâre). Urcare din
Livigno cu liftul Carosello 3000.
Ziua 3: Valea Minor – Bernina – Poschiavo (40 km, 5-6 h cu 750 m urcare și 1600 m
coborâre), 1 Bike Shuttle (~110 euro/8 persoane) spre Poschiavo; Locuri de interes pe
traseu: Val Minor, Ospizio Bernina, ghețarul Palu, grădina ghețarul, etc.
Ziua 4: Pasul Stelvio – Livigno (45 km, 6-7 h cu 950 m urcare și 1500 m coborâre), 1
Bike Shuttle (~170 euro/8 persoane) spre Pasul Stelvio (1h și 20 min); Locuri de interes
pe traseu: Refugiul Garibaldi, pasul Umbrail, Bochetta di Forcola, lacul Cancano, lacul
Livigno.
Ziua 5: Livigno – Saint Moritz (Elveția) (48 km, cu 1120 m urcare și 1220 m coborâre), 1
Bike Shuttle dinspre Saint Moritz spre Livigno (~120 euro/8 persoane);
Ziua 6: Buffalora – Val del Gallo – Livigno (37 km, cu 900 m urcare și 1330 m coborâre),
1 Bike Shuttle spre Buffalora (~110 euro/8 persoane); Locuri de interes: Parcul Național
Stelvio, pasul Gallo, pasul Trela.
Ziua 7: Plecare cu mașina proprie sau transfer spre aeroportul din Bergamo (sau alte
aeroporturi din zonă), după caz.

Zilnic se vor propune diferite programe de entertainment (ex. degustare de vinuri și brânzeturi, seară de povești cu Radu Păltineanu, ieșire la un pub/bar local, etc.). Acestea se vor comunica la fața locului. Participarea este opțională iar confirmarea se va face la fața locului. Organizarea activităților opționale necesită un număr minim de participanți.

Mai multe informații găsiți pe pagina evenimentului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three − 1 =