Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie,…
În seara aceasta (24 august), de la ora 19:30, la Journey Pub, în Bucureşti, pe strada George Enescu nr. 25 (Zona Piaţa Romană), Sorin Ungureanu şi Doru Stăiculescu vor prezenta traversarea Pirineilor pe bicicletă, o tură deosebită pe care au făcut-o anul trecut împreună cu un grup mai mare de prieteni. Prezentarea, intitulată Slow Travelling – Pirineii pe bicicletă, este din seria Trip Talks găzduită de Journey Pub.
Cei doi membri ai echipei Spokes, împreună cu un grup mai mare de prieteni, au traversat Pirineii cu cursiera, de la Marea Mediterană până la Oceanul Atlantic, dar şi-au făcut timp şi pentru a imortaliza momentele pe care le veţi putea retrăi împreună cu ei şi, de ce nu, să le solicitaţi mai multe informaţii şi să faceţi şi voi această tură, un minunat concediu la pedale pe căţărările legendare ale Turului Franţei.
Traseul de 1044 km şi cu 27.344 m diferenţă de nivel îl puteţi vedea în imaginea de mai jos, defalat pe zile.
Vă aşteptăm deci în seara asta, la 19:30, în Journey Pub ca să vedeţi mai multe!
Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.
Acea 27.344m diferenta de nivel nu e cam mare ? Par a fi ajuns cu bicicleta undeva pe o orbita inferioara a Pamantului …
Nu e deloc mare pentru un concediu de atâtea zile, există concursuri cu 5-6000 m pe care lumea le termină în jumătate de zi, unde să mai punem că există concursuri de alergare cu 24.000 m care se parcurg pe jos, nu cu bicicleta (Tor des Geants) în vreo 3 zile și ceva sau chiar concursul nostru Bucegi7500 cu 7500 m parcurși tot pe jos în sub 24 de ore. O zi normală de cursieră prin munți înseamnă minim 2500-3000 m, una mai serioasă sare de 5000 și pentru asta, dacă pleci de dimineață, poți să o iei ușurel și nici nu necesită prea mult efort, e la îndemâna oricărui ciclist cu un antrenament mediu, să zicem capabil fără probleme să facă o Transalpina sau un Transfăgărășan dus-întors pe ambele părți într-o zi.