Acum citesti
Persoanele și evenimentele anului 2015

În fiecare an există persoane care ne impresionează, ori ne reprezintă peste granițe făcându-ne mândrii că suntem români. Totodată, există persoane care se impun local în competiții, reușind performanțe demne de menționat. Pentru anul care se încheie, ne-am adunat opiniile și propunerile, am deliberat, iar în acest articol puteți vedea care au fost alegerile noastre.

Sportivul anului (internațional): Eduard Grosu – fără doar și poate, Edy Grosu poate fi numit cu mare lejeritate persoana anului 2015, acesta fiind motivul pentru care se află în capul acestei liste.

eduard-grosuParticiparea sa la Turul Italiei a reușit să ne țină pe toți cu sufletul la gură, în special în etapa a 6a când a plecat într-o evadare care i-a asigurat plasarea în fruntea cursei pentru zeci de kilometri dar și în etapa a 8a, când a reușit să câștige primul sprint intermediar al zilei în fața lui Alberto Contador. Grosu a reușit în Turul Italiei să trezească acele emoții în noi, pe care nu credeam că suntem capabili să le trăim vreodată, mai ales când vine vorba despre ciclism.

Atletul anului (MTB XC): Robert Dobai pentru participarea şi rezultatele obținute la unele dintre cele mai tari competiții internaționale, Campionatele Mondiale de Mararon din cadrul Sellaronda Hero în Italia şi competiția pe etape Trans Alp, alături de rezultatele bune obținute la cursele din țară.

robert-dobai
Atletul anului (MTB Enduro): Sorin Parău este persoana care merită din plin această distincție. Nici nu ar fi avut cum să fie altfel, căci a câștigat toate concursurile de enduro din România la care a participat anul acesta. Comentarii?

sorin-parau
Atleta anului (MTB): Pe Irina Dumitru am putut s-o vedem crescând de la an la an, cucerind competiție după competiție. De aceea, a sosit momentul ca ea să fie cea care primește acestă disincție în 2015, pentru performanțele sale dar și pentru modestia de care a dat mereu dovadă.

irina-dumitru-foro-alex-hristuEchipa anului: BikeXpert Racing Team este echipa care nu doar că a dominat curse și a obținut nenumărate podiumuri, însă a promovat puternic acest sport în media, un lucru care cântărește mult. Toate felicitările noastre merg pe această cale către managerul echipei, Cătălin Sprînceană, probabil cel mai dedicat și implicat team-manager din România.

catalin-sprinceanaSurpriza anului: Traian Goga, fostul nostru coleg, a părăsit redacția în primăvară pentru a face treabă bună la Federația Română de ciclism și chiar a reușit. Acum este secretarul general al Federației și avem toată încrederea că lucrurile se așează pe un făgaș normal, firesc.

traian-gogaOrganizatorii anului: atât cei de la Clujul Pedalează, prin Levente Kertesz cât și Road Grand Tour, prin Alex Ciocan, merită distincția de organizatorul anului. Chiar dacă au existat și alte curse sau campionate care au punctat pozitiv, acestea au fost menționate în anii anterior, iar noi, aici, trebuie să oferim recunoaștere și celor care fac treabă bună prin alte părți ale țării sau care acordă atenție și ciclismului de șosea.

Competiția anului (XCM): Geiger MTB Challenge a rămas şi anul acesta cu tura sa lungă referința în ceea ce priveşte un maraton de MTB, micile modifcări aduse din nou traseului făcându-l un pic mai ciclabil şi mai interesant.
Competiția anului (XCO): Cursa de XCO din cadrul Păltiniş Stage Race este fără îndoială cea mai elaborată cursă de acest gen din România.
Competiția anului (XCC): Răzvan Jugănaru a venit cu o idee ce s-a dovedit a fi inspirată: organizarea unui concurs în cadrul Romexpo (București). A luat astfel naștere Urban Race XCC, sub egida Riders Club, o cursă care pentru unii s-a dovedit a fi mult mai grea decât și-ar fi imaginat. Chiar dacă vântul a fost extrem de tăios în acea zi de februarie, distracția a fost la cote maxime.
Competiția anului (Enduro): Metal Enduro Reșița este concursul care reușește să strângă cei mai mulți participanți la linia de start, iar traseul este cel care se apropie cel mai mult de ideea acestei discipline, o disciplină aflată în continuă creștere în România. Felicitări către întreaga echipă de organizare pentru treaba bună pe care o fac deja de 3 ani încoace.

Competiția surpriză a anului: Road Grand Pink, un concurs de ciclism de şosea exclusiv pentru fete! Este o inițiativă frumoasă şi care sperăm să continue şi la anul, dar părerea noastră e că fetele sunt şi ele în stare să urce un deal, o crama Seciu, ceva… Poate în 2016 vor avea parte de un traseu mai provocator!

Cicloturistul anului: Radu Păltineanu este românul care, pe o bicicletă Cross, s-a hotărât să traverseze ambele Americi: America de Nord și America de Sud.

radu-paltineanu

Importatorul anului: ce altceva ne poate bucura mai mult decât prezența unui brand de renume în România? Anul acesta, distincția merge către Extreme Riders, reprezentat de David Miu, pentru noul brand pe care-l au în portofoliu: GT. Deși acesta a mai fost importat în trecut, cei de la GT au reușit să facă o prezentare pe măsură (probabil una dintre cele mai bune și documentate pe care le-am văzut până acum în România – felicitări lui Andrei Lescae) și să reprezinte local așa cum se cuvine acest brand.

Dezamăgirea anului: scoaterea din Triada MTB a cursei Braşov XCM, traseul lung al acesteia fiind unul dintre cele mai frumoase din România, apreciat de foarte mulți rideri care îi duc lipsa…

Vezi Comentarii (4)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 + 4 =