Acum citesti
Pantofii OnCloud X după două sezoane de utilizare

Pantofii de alergare sunt o piesă de echipament cu uzură mare, cu o durată de viață limitată. Conștient de acest lucru, căutăm la orice nouă pereche să găsim un echilibru excelent între greutate mică, performanță dar și soliditate, să ne dea impresia că nu o să ne lase în drum!

Sincer, în 2018 când am luat să testez noii pantofi OnCloud X, am avut orice impresie pozitivă posibilă în afară de cea că vor rezista. Confortabili, ușori, cu o amortizare foarte bună, aproape că nu se simțeau în picioare. Însă pânza fină, șireturile subțiri de tot și mai ales aripioarele din cauciuc de pe talpă, găurite dintr-o parte în alta, nu mi-au inspirat încredere deloc. Am zis asta e, ne bucurăm de ei cât o fi, câteva luni poate… Sunt convins că mulți au luat pantofii OnCloud în mână și au gândit același lucru…

Iată că suntem în 2020. Am alergat mult, foarte mult cu ei. Bine, nu ca un profesionist, dar au trecut printr-un maraton, ceva semi-uri, vreo 3 programe de antrenament cu 3-4 alergări pe săptămână. Pe asfalt, beton, gropi, nisip, pietriș, pe unde a fost nevoie. Pe soare, pe ploaie și chiar și pe zăpadă. Și au supraviețuit, dar nu oricum ci cu brio!

Primul lucru de remarcat e talpa! În afară de micile striații ce au dispărut în zonele cu presiune mai mare, toate aripioarele acelea fragile au rămas 100% intacte, deși au mai prins pietricele pe care de multe ori nu m-am obosit să le scot prea repede. Aș zice că talpa e ”în floarea vârstei”. Despre dezlipire nu poate fi vorba, zero indicii că ar avea astfel de intenții.

O problemă ce o am cu pantofii e că mi se roade marginea de sus, am eu cumva oasele mai ieșite în afară. S-a întâmplat și aici, cam după 500 km a început să fie vizibil. Nu mi se pare o problemă funcțională, cel mult relativ estetică.

Pânza din care sunt fabricați pantofii de alergare cam cedează până la urmă în zona în care aceștia se îndoaie când călcăm. A cedat și aici, dar târziu, cam în toamnă, undeva pe la bariera de 1000 km. Și nu a făcut-o exploziv, e și acum un defect aproape invizibil.

Șireturile sunt cel puțin la fel de impresionante ca talpa. Mici, subțiri, cum s-ar zice – ”nu dai doi bani pe ele”. Totuși, nu că nu s-au rupt dar nici măcar nu dau semne. Și în continuare se leagă din prima strâns și nu se slăbesc când alergăm. Probabil când voi renunța la pantofi, o să mut șireturile pe altă pereche! Și asta e WAW!

Iată concluziile într-un mic video:

Pantofii OnCloud i-am primit la test de la importatorul Extreme Riders Distribution, prin intermediul magazinului Trisport, dar îi găsiți în multe magazine de specialitate din țară.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × five =