Acum citesti
Mountain Bike de Dâmbovița: Zimbrăria Neagră XC

Fenomenul sportiv al mountain bike-ului a prins un avânt serios, lucru care se poate constata cu ochiul liber. Chiar dacă România nu mai stă la fel de bine în ceea ce privește zonele împădurite, câteva locuri de o frumusețe aparte ies în evidență și se cer a fi protejate și promovate. Cam acest lucru îl fac organizatorii competiției Zimbrăria Neagră XC, un concurs desfășurat pe lângă Târgoviște într-o zonă cu un potențial deosebit. Dar mai multe lucruri despre eveniment ne poate spune Nicu Matei, co-organizator.

 

  • Hai să începem cu începutul. Ce este Sportul pentru Tine, adică asociația care organizează competiția?

Asociația Sportul pentru Tine s-a înființat din dorința membrilor fondatori de a contribui la construirea comunității celor ce cred în bucuria de a face sport și de a sprijini adulții in efortul de a-i educa pe cei mici în acest spirit. Noi credem în sportul pe care îl faci pentru tine însuți pentru a fi mai sănătos, mai vesel și mai generos, adică mai fericit.

  • Zona de lângă Târgoviște nu este una foarte bogată în materie de competiții de mountain bike. Ce v-a determinat să organizați una tocmai acolo?

Aș putea spune că ne-am îndrăgostit de Pădurea Bucșani dar nu e numai asta, noi ne-am îndrăgostit de bucuria din privirea entuziaștilor bicicliști ajunși la finishul unei curse. Și ne-am dorit să contribuim și noi la nașterea acestui sentiment. Pădurea de lângă Zimbraria Bucșani a fost o întâmplare fericită, am ajuns acolo la sugestia prietenului prietenului meu, Silviu Negoiță.

După două ture am fost convins că putem organiza cursa dorită. Cursa va avea două părți distincte. În prima, pe Dealul Crețulești, vor fi urcări la care și cicliștii mai avansați vor asuda și coborâri abrupte pe single trail, iar apoi o porțiune de viteză pe drumurile forestire de lângă Zimbrărie. Nu o să pedalăm pe lângă zimbrii în goana dar, prin gard, îi veți putea zări stând tolăniți la soare.

  • Care sunt punctele forte ale cursei, care vor convinge pasionații să ia startul la aceasta?

Noi ne dorim o cursă pentru amatori și copii (la categoria Family). Astfel de curse sunt încă puține, organizatorii fiind orientați mai mult spre trasee dificile pe placul sportivilor foarte bine antrenați. Participanții vor descoperi o pădure minunată, dar puțin cunoscută, o alternativă la locațiile aglomerate din jurul Bucureștiului, și un punct de interes pe placul copiilor – Zimbrăria Neagră – unde puteți admira maiestoasele cornute. Așteptându-i pe concurenți, însoțitorii acestora nu se vor plictisi. Vor putea participa la o clasă de aerobic în aer liber, la o demonstrație de aeromodele susținută de clubul Aeropower, iar pentru cei mai mici bicicliști la un concurs de îndemânare în poligon.

  • Ce are special zimbrăria din zonă? Povestiți-ne mai multe despre aceasta!

Zimbrăria Neagră este o destinație minunată de ieșit in week-end la o plimbare cu bicicletele. Poti să parchezi în imediata apropiere a Zimbrăriei, apoi să vizitezi rezervația, să admiri animalele și să faci câteva poze în timp ce paznicul îți răspunde amabil la întrebări. Apoi te sui pe bicicletă și colinzi pădurea umbroasă și răcoroasă. Îți mai faci câteva poze cu stejarii seculari și te intorci fericit spre casă cu bateriile încărcate.

  • Aproximativ ce succes vă așteptați să aibă cursa? Cum vedeți dezvoltarea ei în viitor?

Noi ne-am gândit să măsurăm zâmbetele la linia de sosire. Să le adunăm și să obținem cel mai mare zâmbet din lume! Asta ne dorim, o sărbătoare în aer liber! Ne așteptăm să strângem 250 – 300 de zâmbete, inscrierile fiind limitate la 400 de locuri.

Dorința noastră e să organizăm anual această competiție, altfel  la ce-ar mai folosi învățămintele căpătate din greșelile de la prima ediție? Sunteți așteptați cu toții!

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine + nineteen =