Acum citesti
Lakatos Sandor și Inglorious Bikers


Lakatos Sandor se numără printre persoanele active în domeniul MTB-urilor. Pentru că a dat naștere unui proiect nou, denumit Inglorious Bikers, am considerat că este absolut necesar să ne istorisească mai multe despre debutul și continuitatea proiectului. Pe scurt, a pus pe picioare un club căruia i se pot alătura bicicliștii amatori dornici de aventură. Iar el face tot posibilul pentru a-i convinge, că bicicleta este într-adevăr cea mai mare distracție de weekend. Și nu numai!



1.Salutare! Frumoasă inițiativă, mai ales că îi încurajați pe cei care se află la început de drum. Ai constituit un club sau mai degrabă un grup deschis?


Salut!


Inglourious Bikers a luat nastere la initiativa unui grup de prieteni pentru a aduna in jurul nostru cat mai multi pasionati de biciclete si sa participam impreuna la diferite activitati care includ bineinteles prietenul nostru comun bicicleta. Asadar suntem un grup deschis.


2.Cum îi îndrumi pe cei care pedalează pentru prima dată? Oferi și cursuri pentru cei care nu știu să meargă pe bicicletă?


Personal, cand m-am decis sa ma alatur prietenilor mei m-am gandit ca este un moment in care pot sa-mi pun in aplicare o mai veche dorinta a mea, anume aceea de a cunoaste persoane care s-au hotarit sa inceapa sa pedaleze. De fiecare data cand ma intalnesc cu cineva care vrea sa incerce bicicleta fie pt a se deplasa in jungla urbana fie pt divertisment sau sport ma bucur teribil.  Din acest motiv incerc sa fiu de real folos celor ce pedaleaza pt  prima data, in acest sens incep a vorbi despre regulile de circulatie , siguranta biciclistului in trafic, din pacate noi trebuie sa avem grija si de soferi desi invers m-as simti confortabil.Deasemenea impartasesc notiuni de baza in ale pedalatului precum si cateva trucuri pt a rezolva defectiuni tehnice minore ce pot aparea pe parcurs.


Cei care nu stiu sa mearga cu bicicleta pot sa apeleze cu incredere la noi, cu siguranta vor invata intr-un timp scurt sa se bucure de avantajele bicicletei


3.Din câte am înțeles, acțiunile voastre sunt deschise și celor care știu să pedaleze. Lor ce le puteți oferi?


Turele cu care noi ne-am obisnuit, de 50-100 km, sunt ture pe trasee montane. Majoritatea au portiuni tehnice care solicita fizic dar ofera o satisfactie aparte. Aceste excursii le organizam astfel incat pe langa pedalatul efectiv sa icludem vizitarea unor obiective turistice si includem in traseele noastre portiuni inaccesibile autovehiculelor unde intalnim peisaje superbe precum si locuri pentru cei cu experienta unde sa-si testeze aptitudinile si limitele bicicletelor.


Nu putem neglija nici incepatorii pentru care exista trasee cu un nivel scazut de dificultate, pe distante mai scurte facand din din pedalat o reala placere.


4.Care este cel mai lung traseu parcurs până în prezent? Și pe parcursul a câtor zile s-a desfășurat?


Traseul cel mai lung parcus de noi a fost o excursie de 5 zile si am reusit sa strabatem peste 400 km majoritatea pe munte. Ne mai mandrim si cu realizarea prietenului nostru Levy care a facut turul Romaniei pe bicicleta in decursul a 30 de zile.


5.Oferiți și biciclete celor care nu posedă una?


Cei ce nu poseda o bicicleta bineinteles pot apela la noi, in functie de dorinta fiecaruia impreuna gasim solutii fie ca sunt incepatori si vor sa invete fie ca au experienta si vor sa ni se alature.


6.Revin la traseele lungi: sună a cicloturism sau traseele sunt strict pe munte?


Grupul nostru este iubitor al muntelui, in consecinta traseele preferate sunt cele montane. Bineinteles pentru a ajunge pe munte deseori suntem nevoiti sa ‘’inghitim’’ km de asfalt. Ocazional organizam si ture de mai multe zile, unde la sfarsitul unei zile de pedalat campam in corturi si ne rasfatam cu un foc de tabara, nu lipseste nici hidratarea cu bautura magica (berea)


7.Câți membri sunteți în prezent?


Nucleul grupului este format din prietenii care au pus bazele acestui proiect, fiecare avand abilitati prin care s-a remarcat astfel luand fiinta un grup compact cu reale cunostiinte legate de biciclete.Noi consideram ca facand parte din grup pe toti bikerii care la un moment dat au fost alaturi de noi cu diferite ocazii. I-as enumera:  Oana Popescu, Borbely Levente , Barla Cosmin, Kiss Botond, Tarta Ovidiu membrii activi la organizare turelor si Ciprian Florea, Lakatos Sandor coordonatorii proiectului.


8.Transmite-le te rog câteva vorbe celor care ar sunt interesați de proiectul tău.


Celor interesati de ideile noastre le transmitem sa ne contacteze cu incredere, cu siguranta vor gasi activitati interesante alaturi de noi si o alternativa la petrecerea timpului liber. Prieteni va astept cu drag!


9.Unde pot găsi cititorii noștri mai multe informații despre voi? Există un site web?


Deoarece suntem un grup am ales platforma facebook pentru a ne face cunoscute ideile, am considerat ca este locul ideal unde putem interactiona, aici puteti gasi fotografii de la diferite evenimente si tot aici puteti vorbi cu noi: http://facebook.com/inglouriousbikers


Ne puteti scrie si pe adresa : inglouriousbikers[at]yahoo.com


In curand va fi operational si siteul nostru, cu siguranta vom anunta toti prietenii nostrii.



Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 − 5 =