Acum citesti
Kona Hei Hei din 1993 (Steve Peat)

Dacă spui cuiva în ziua de astăzi, că Steve Peat concura pe Kona Hei Hei din fotografia de mai jos, la competițiile de downhill, probabil ți-ar râde în față.

kona_hei_hei_1993_steve_peatfr

Cei care au urmărit evoluția sportului cunosc foarte bine începuturile, iar astfel de biciclete, precum Kona lui Stevie sunt dovada vie că se poate altfel decât ți-ai fi imaginat. În zilele noastre, când toți visează la full suspension-uri high-end, Steve Peat scoate de la naftalina una dintre primele sale biciclete de racing și reușește să impresioneze o lume întreagă. Întru completare, la sesiunea foto este adusă și actuala sa bicicletă, un Santa Cruz V-10 Carbon. Ca să se vadă mai bine diferențele.

santa_cruz_v10_carbon_2013

Pe bicicleta din imagine, Steve a participat în 1993 la UK Downhill Series și este echipată cu o frână pe disc Hope montată pe roata din față, manete de frână Shimano XTR, cea din dreapta fiind legată la un XTR de tip cantilever, are o furcă Marzocchi, un sistem de transmisie Shimano XTR M900 conectat la un set de shiftere Gripshift X-Rays și o tijă de șa pe măsura înălțimii sale.

Dar cum până nu vezi, nu crezi, te invit să arunci un ochi pe filmul de mai jos. Sunt convins că vei avea câteva revelații.

Foto: MB UK

Vezi Comentarii (4)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − 5 =