Acum citesti
Interviu cu Gunn-Rita Dahle Flesja înainte de Prima Evadare 2019

Chiar dacă suntem la început de sezon, evenimentul anului în România trebuie să fie participarea ciclistei Gunn-Rita Dahle Flesja la cel mai mare concurs de ciclism offroad din ţară, Prima Evadare. Gunn-Rita este cea mai de succes ciclistă mtb din lume, cu cele mai multe rezultate de top şi cu o carieră ce se întinde pe 20 de ani. Ca să vă faceţi o idee despre ce vorbim îţi spunem atât: 30 medalii de aur de Cupă Mondială, nouă medalii de aur la Campionatele Mondiale, opt medalii de aur la Campionatele Europene, Aur Olimpic. Aşadar faptul că vine la noi în ţară, pentru a pedala împreună cu noi, este cu adevărat o onoare.

foto Armin M. Küstenbrück

Pe de altă parte ştim însă că Gunn-Rita s-a retras din competiţiile oficiale. Nu mai este „pro”. Aşa că am dorit să aflăm care este viaţa ei acum, cum îşi ocupă ziua, dacă are un job normal, dacă se mai dă pe bicicletă sau dacă mai participă la concursuri. Şi evident, voiam să ştim cum va concura la Prima Evadare, dacă va da de furcă elitelor noastre sau va participa doar din pură plăcere.

Freerider – Cum ai primit invitaţia de a participa la Prima Evadare?
Gunn-Rita – Am primit invitaţia de la prietenul meu Tamas, de la BikeFun România.

Freerider – Care este rolul tău la Merida în calitate de ambasador de brand, fiind acum „retasă” din viaţa competiţională?
Gunn-Rita – Nu mai concurez însă anul acesta particip la 7-8 maratoane, dar nu pentru a câştiga. Nu mă mai antrenez atât de mult pentru că am şi un nou loc de muncă acasă, în Norvegia. Nu mai am timp să mă antrenez ca pe vremuri. Însă de mtb mă bucur la fel ca înainte, călătorind prin lume, promovând cilclismul, fiind ambasador al mărcii Merida. Îmi place foarte mult şi mă simt privilegiată.

foto Thomas Weschta

Freerider – Care este obiectivul tău în România?
Gunn-Rita – Să mă bucur de poteci noi şi să întâlnesc ciclişti pasionaţi de mtb la fel ca mine. Să promovez acest frumos sport al nostru este foarte important oriunde mă duc.

Freerider – La Prima Evadare vei concura „la maxim” sau doar „de plăcere”
Gunn-Rita – Doar din placere.

Freerider – Cum este acum viaţa ta?
Gunn-Rita – Încerc să fac sport în fiecare zi însă în general împreună cu fiul nostru Bjornar. Spre exemplu dimineaţa asta am alergat o oră, iar acum mă pregătesc să mă duc la birou. Aşa că mă antrenez când am timp făcând multe lucruri diferite. Am grijă de sănătatea mea fiind în continuare activă în fiecare zi. Însă ce fac acum este departe de ce făceam când eram Pro.

foto Marius Maasewerd

Freerider – Ai chiar şi un program normal de lucru?
Gunn-Rita – Da, lucrez la primaria din Sandnes, unde locuiesc. O zi normală de lucru este de la 8 la 16 întreaga săptămână. Îmi plac ambele joburi!

Gunn-Rita Dahle Flesja va participa duminică pe 19 mai la Prima Evadare şi va avea numărul de concurs 21.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − one =