Acum citesti
Geo Simion la 45 de ani

Zona Campulung Muscel are un ambasador pe masura in domeniul Mountainbiking-ului. Acesta este Geo Simion, unul dintre cei care promoveaza intens acest sport si mai mult decat atat, depune eforturi considerabile pentru a consolida imaginea Campulungului, in special in circuitele de MTB Racing, fie ca discutam de maratoane sau de downhill/freeride. Am avut ocazia sa ne dam pe unul din traseele construite de el si am ramas cu adevarat surprinsi. Veti citi in urmatorul interviu de ce si veti putea admira si cateva poze cu traseele de downhill/freeride construite de Geo.


1. Salut Geo! Ne-am dori sa aflam mai multe despre tine si despre cariera ta in mountainbiking. Cand ai descoperit prima data MTB-ul?


R:  1965 este anul meu de nastere. Am facut ski de tura de performanta iar mtb-ul a fost un mare vis, il practic inca din 1990. Cea mai mare bucurie a mea este Julia, fetita mea.


2. Cat de mare este scena MTB in zona Campulungului?


R: Mega. Este fantastica, este adresata tuturor bikerilor, de la cross si pina la free ride extrem.


3. Care este nivelul bikerilor acolo?


R: Nivelul este in urcare, intr-un cuvint buni si unii foarte buni.


4. Cum ti-a venit ideea sa construiesti traseele de marathon si de freeride/downhill?


R: Din anii 95 am organizat concursuri impreuna cu Vali Oprisioiu. Mentionez ca sunt un om simplu dar cu o inima mare. Din 2000 am inceput traseul de freeride/downhill iar in prezent construiesc ceva super.


5.Spune-ne mai multe despre zona Ciocanu, acolo unde se afla traseele construite de tine.


R:Ok. Este o zona super, se poate ajunge din C-lung la CIOCANU prin Bughea de jos, pina la primarie, apoi se face la stinga spre minastirea Ciocanu. Iti trebue o masina buna ca urci de la 540 m la 900 m si este o urcare cu o inclinatie de 20%.


6. Cat a durat constructia traseelor si cat mai ai de gand sa construiesti in acea zona?


R:  De vreo 10 ani muncesc cu fetita mea Julia, dar si cu prieteni. Este o munca fizica mare, dar o fac cu placere, de construit construiesc mereu,incerc sa fac un parc de freeride, un abc al mtb-ul si sincer ar fi binevenita orice sponzorizare. Mentionez ca tot ce e facut este din bani mei.


7.Cum te sustin autoritatile locale in promovarea concursurilor si a disciplinei MTB?


R: Am un prieten bun primarul Calin Andrei, care este impesionat de tot ce fac in mtb. In C-lung sunt pionerul MTB, nu ma laud, dar toti bikerii  il cunosc pe GEO. In 2011 va fi cel mai tare concurs de marathon din tara si imi doresc sa promovez traseul de freeride, care va fi exact ca in SUA, perfect intretinut si foarte tehnic, dar si cu rampe sau poduri suspendate.


8. Cum s-a desfasurat ultimul concurs organizat in zona? Cati participanti s-au inscris si cat de multumiti au fost de traseu?


R: A fost primul de asa natura, cu parti pozitive si negative. Eu unul m-am ocupat de traseu si  cred ca toti au fost multumiti. Au fost 272 de participanti inscrisi tinind cont ca a fost o zi cu ploaie. Traseul a fost ok, au dat nota 10.


9. Spune-ne cateva date tehnice despre traseu.


R: OK. Este un traseu care are tot ce iti doresti : prima parte viteza, a doua parte tehnica, a treia parte poduri suspendate, a patra parte rampe cu banane super dar si parte tehnica, a cincea parte tehnica cu radacini si pante agresive, a sasea parte cu viteza mare, viraje la 90 grade, iar in final se ajunge la biserica Hulubesti.


10. Cum pot ajunge doritorii in acea zona? Campulungul este apropiat de Bucuresti prin urmare reprezinta o escapada ideala pentru bikerii de weekend care vor sa traisca ceva senzatii tari. Care este costul mediu pentru o noapte de cazare in Campulung?


R: Simplu : cu trenul pina la Campulung sau cu masina personala pina la minastirea Ciocanu din comuna Bughea de Jos. Traseul e foarte tare, urcarea se face pe jos dar merita. Avem o cabanuta cu mese unde se poate minca propria mancare. Speram ca in curand vom avea doua masini de urcat pina la Ciocanu. O noapte de cazare este de la 50 ron pina la 120 ron. Daca este vorba de o perioada mai lunga, se fac reduceri, este o pensiune super la finhisul traseului.


Urmeaza intrebarile standard freerider.ro :


11.Spune-ne una sau mai multe branduri de bicicleta care-ti plac.


R: Da bomb,Specialized,Scott,Trek, Kona, Umf.


12.Cum te distrezi cel mai bine?


R: Vara pina ninge ma dau pe mtb, iarna la ski. Muntele e viata mea.


13.Daca ai putea sa calatoresti in timp, ce epoca ti-ai alege?


R: Aceasta din prezent, pentru ca am reusit sa fac ceva pentru iubitorii de mtb.


14.Care a fost cea mai mare proba de curaj pe care a trebuit s-o dai?


R: Cind s-a nascut fetita mea Julia.


15.Care a fost cel mai nebun trick cu bicicleta pe care l-ai vazut? Asta bineinteles, in cazul in care ai asistat la unul !


R: Eu fac rampele, podurile suspendate, bananele si trebuie sa le testez primul, e o adrenalina …


16.Ce urmeaza dupa moarte?


R: Sincer cred ca bunul Dumnezeu cintareste cite lucruri bune am facut si cate nu, dar cu siguranta tot freeride urmeaza.


17.Cateva cuvinte pentru cititorii Freerider.


R: Am 45 de ani, am o fetita de 9 ani care o cresc singur, iar de Julia Simion o sa auziti cu siguranta pentru ca va fi cea mai tare in mtb.


Sa traiti in mijocul naturi, sa faceti un lucru pentru altii, nu numai pentru voi, sa faceti sport, sa auziti cit de frumoasa este padurea, cum cinta o pasare, sa fiti in forma mereu pentru ca tara noasta e super.


Haideti impreuna sa facem un viitor pentru copiii nostri, sa traiasca in natura, departe de calculatoare, fast food, ca asa trec anii pe linga noi si ajungem sa nu facem nimic. Sa aveti adrenalina nu numai din Red Bull!


Bucurati-va de viata in fiecare zi si sa-i multumiti lui Dumnezeu pentru asta. Va salut pe toti pro sau non-pro si nu uitati : in tara noastra sunt printe putinii la 45 ani (in ianuarie fac 46 ani) care se dau freeride. Va invit sa va convingeti, sa vedeti ce poate Geo.




Vezi Comentarii (11)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × 1 =