Acum citesti
Gabriel Vătafu despre singurul serial dedicat sporturilor extreme: Xtreme

Săptămâna aceasta stăm de vorbă cu Gabriel Vătafu și Adrian Ivanov despre proiectul Xtreme, singurul serial dedicat sporturilor extreme din România. Pentru că au lansat de curând primul episod al seriei, am dorit să aflăm unde vor să ajungă cu acest serial pe viitor și cât de extrem va deveni odată cu trecerea timpului.

1.FreeRider.ro: Salut! Au mai existat câtvea încercări în trecut de a realiza astfel de seriale periodice dedicate sporturilor extreme. Ce vă face să credeți în acest proiect?

Xtreme: Credem în el pentru că o facem din pasiune și cu foarte multă plăcere. Nu știu ce probleme au avut ceilalți dar știu că indiferent ce se va întâmpla, noi vom duce idea de pornire până la capăt, probabil dând start unui șir de astfel de seriale anuale. Ideea îi aparține lui Adrian iar eu (Gabi) așteptam de mult să pot realiza ceva de genul cu o persoană serioasă și care știe ce are de făcut și unde vrea să ajungă. Am avut și alte proiecte împreună și le-am realizat cu succes și de aceea credem că, așa cum ne-au ales alți clienți, o vor face și viitorii noștri parteneri.

2.FR: Care este ideea generală a serialului și ce fel de iubitori ai extremului vom putea admira pe parcursul serialelor?

Xtreme: Ideea care stă la baza acestui serial este promovarea sporturilor Xtreme – de unde și numele – iar ca un soi de deziderat ar fi realizarea unor dueluri între sporturi Xtreme. De exemplu, credem că ar fi interesant un duel între un drifter și un stunter pe moto, nu crezi? Sunt deopotrivă diferite și au totuși atât de multe în comun. Avem multe astfel de combinații în minte deci nu ne vom opri prea curând. Nu vrem să ocolim pe nimeni și nu vrem să rămână sporturi Xtreme neacoperite: ski, snowboard, superbike, kart, lupte … orice este la polul opus de fotbal J. Care, de altfel, ne place, îl practicăm, dar nu ne limităm la el.

Mai mult, fiecare episod va avea un scenariu prestabilit și vom avea un regizor – Victor Ioniță – care va construi povestea în jurul eroilor noștri. Episoadele vor avea efecte speciale: fum, foc, artificii, explozii, etc, pentru a sublinia cât mai bine acțiunile extreme ale protagoniștilor.

3.FR: Există un număr limitat de episoade?

Xtreme: Acum am lansat episodul pilot ce dă startul seriei 2012. Aceasta va conține 10 episoade lunare (sperăm să ne iasă) și un Best of la final. Desigur, pe final de an vor fi multe altele: DVD-uri, calendare, surprize, etc.

4.FR: Puteți să ne spuneți care a fost cea mai amuzantă filmare dar și cea mai dificil de realizat?

Xtreme: Deși abia am lansat episodul pilot al seriei, noi avem împreună câteva filmări bune la activ. Totuși, cadrele indoor trase cu băieții și un Alin pus pe șotii ar fi momentan cele mai amuzante. Dificil de realizat? Nu prea ne place cuvântul și în același timp proiectele complexe abia acum urmează, deci poate va fi dificil în viitor. Pe moment, ușor dificilă (cu ghilimelele de rigoare) a fost exact aceeași filmare, Alin avea chef de Rihanna. Man down, man down! 🙂

5.FR: Care sunt sponsorii proiectului? Din câte am înțeles, filmările sunt realizate cu o cameră GoPro (sau mai multe), corect?

Xtreme: În acest moment noi suntem sponsorii dar acest lucru trebuie să se schimbe începând cu primul episod al seriei. Pe de o parte avem MXshop care contribuie cu camere și accesorii GoPro și cu promovarea clipurilor iar pe de alta avem FilmarieXtreme care are, de asemenea, echipamente GoPro, Canon, lumini, macara și care se ocupă de partea de regie, filmare, montaj. Pentru acest clip am folosit 5 camere Gopro, 2 dSLR-uri Canon și diverse accesorii. Suntem pregătiți pentru proiecte mult mai complexe care necesită cameramani și echipamente suplimentare.

Pentru acest clip ne-au ajutat și cei de la Monster Energy care ne-au pus la dispoziție sportivi foarte buni, câștigători ai diverselor competiții de profil din țară dar care participă cu succes și peste hotare. Sperăm ca cei de la Monster Energy România să ne fie alături pe toată durata seriei deoarece această băutură energizantă este proaspăt intrată pe piață și este sinonimă cu sporturile Xtreme.

6.FR: Ați creat o pagina specială pentru serial? Dacă da, vă rog sa ne-o menționați ca să poată urmări și cititorii noștri serialele.

Xtreme: Serialul este postat pe cele două pagini ale noastre: FilmărieXtreme.ro și MXshop.ro dar și pe ale partenerilor noștri: ATVMAG.ro și DirtBikeZone.ro. De asemenea, am observat că deja a fost postat pe site-ul unor comercianți de biciclete și piese, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Acum va fi și la voi ceea ce înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Ca fapt divers, în prima zi de la postare s-au depășit 300 de vizualizări și în 5 zile cifra a depășit prima mie. Așteptăm cât mai curând să trecem la numere cu 5 cifre. Mulțumim celor implicați și ne dorim să avem parteneriate cât mai de soi pentru că rezultatele vor fi pe măsură.

Mulțumim FreeRider.ro

Primul episod al serialului Xtreme:

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven + nineteen =