Acum citesti
Gabriel Solomon despre VeloCompass

Pentru că ne propune un concurs nou și inedit, i-am adresat lui gabriel Solomon câteva întrebări legate de competiția Velo Compass. A fost foarte bucuros să ne răspundă, așadar te invităm să culegi cele mai importante informații despre competiție din interviul de mai jos.


1.Este noua ideea organizarii unui concurs de orientare pe bicicleta in Romania? Sau MTB-ul aduce defapt noutatea?


Orientarea sportiva este un sport cu o oarecare traditie in Romania. Cel putin in partea de alergare, printre sportivi mai in varsta vei gasi cu siguranta persoane care au facut sau au avut tangente cu orientarea sportiva. Din pacate, s-a dezvoltat mai mult partea de orientare sportiva in alergare sau pe skiuri.


Exista si in acest moment concursuri de orientare pe bicicleta, insa ele sunt foarte putin mediatizate si sunt in general targetate catre sportivi legitimati, chiar daca au o categorie de open, pentru amatori.


Noutatea acestui concurs consta in aceea ca este gandit de asemenea maniera incat el este dedicat in principal amatorilor.


2.Poti sa divulgi mai multe despre traseu? Pe ce distanta se va organiza competitia?


Foarte multe nu pot sa va spun, asta datorita naturii concursului. Ce pot sa va spun este ca traseul va fi conturat in padurea Tunari, din zona Baneasa.


Va exista un numar de posturi de control pe care echipele/concurentii vor trebui sa le atinga. Verificarea atingerii de catre concurenti a acestor puncte se va face electronic, printr-un sistem de tip SportIdent. Practic, concurentii vor avea un cip care trebuie sa fie inserat intr-un dispozitiv instalat in postul de control.


Pe site-ul competitiei: http://gabrielsolomon.ro/velocompass/, la sectiunea „Despre orientare”, exista cateva clipuri video unde se poate urmari cum arata si se utilizeaza aceste cipuri.


Ca si distanta aproximativa, traseul va avea undeva la 10-15 km. Asta insa in linie dreapta, fiind vorba si de orientare, concurentii pot parcurge insa mai mult daca nu gasesc din prima posturile de control.


3.Unde se face diferenta intre categoriile Amatori si Elite?


Categoria Elite este destinata in special sportivilor legitimati in cadrul Federatiei Romane de Orientare Sportiva, dar sunt acceptati si concurentii care doresc sa parcurga un traseu mai dificil. Concurentii din aceasta categorie vor concura la individual si vor avea un traseu mai lung si care va solicita mult mai mult abilitatile de orientare.


4.Toti participantii vor primi aceleasi informatii pentru parcurgerea traseului?


Vor fi doua sedinte tehnice. Una pentru Amatori si una pentru Elite. Asta, in principal, pentru ca vor avea trasee diferite, dar si pentru ca la categoria amatori, cei inscrisi nu au experienta cu astfel de concursuri, asa ca ei vor primi informatii mai detaliate despre cum se utilizeaza harta, cipurile de cronometrare si alte detalii specifice concursurilor de orientare.


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × one =