Acum citesti
Ediția inaugurală a Red Bull Rampage din 2001

Au trecut deja 13 ani de la prima ediție a Red Bull Rampage și cum poți vedea în montajul de mai jos, a fost încă de la început una dintre cele mai dificile curse din lume.

 

Vezi Comentariu (1)
  • E clar ca in timp au evoluat si bicicletele dpdv al geometriilor, duritatii materialelor, cursei furcilor si a suspensiilor spate.
    Insa este demna de remarcat evolutia riderilor, astfel ca in ultimii 3 ani asistam la o adevarata explozie de noi talente, dar si de o imbunatatire clara a abilitatilor celor de varsta medie (25-35 ani).
    Analizand felul in care se cobora acum 13 ani, nu imi ramane decat sa constat ca se aseamana mult cu felul in care si eu as cobora astfel de pante. Cazaturile sunt memorabile, ezitarile riderilor, stangaciile lor de la acele momente.
    In zilele noastre, practic nici unul dintre cei prezenti la acest concurs nu mai coboara cu viteze de sub 50/h.
    Daca in acele vremuri se tinea frana apasata la maxim pe marginea unei pante de 60-70 de grade, acum riderii practic zboara peste zonele semi-verticale si abia asteapta sa ajunga pe o zona mai domoala unde mai si dau la pedale, parca in ciuda telespectatorilor :-))
    Bravo lor, riderilor care pot mai mult astazi, care fac spectacole adevarate, dand dovada de neinfricare si dezinvoltura, bravo celor care au reusit sa aduca tehnica constructiilor de biciclete la rang de arta!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 + fifteen =