Acum citesti
Dragoș Bănică despre noul Bike Park din Câmpina

Dragoș Bănică are un plan măreț. Se luptă pentru a inaugura un BikePark în Câmpina. Ideea i-a venit după ce autoritățile și-au exprimat intenția de a declara Câmpina, stațiune turistică de interes local. Pentru că am apreciat foarte mult ideea, FreeRider.ro va susține acest proiect. Și dacă tot te-am introdus în subiect, hai să vedem împreună care sunt planurile lui Dragoș pentru perioada imediat următoare. Interviu.


1.FreeRider.ro: Salut Dragoș! Nu pot decât să te felicit pentru această inițiativă. Ai mai pedalat într-un Bike Park până în prezent?


Dragoş Bănică: Salut! În primul rând vreau să mulţumesc FreeRider.ro atât pentru felicitări cât si pentru susţinere.  Da, am fost în câteva Bike Park-uri din Anglia.  Ceea ce am văzut acolo  reprezintă ideea mea despre un Bike Park. Acesta trebuie să fie un loc pentru toată lumea, nu doar pentru elite.


2.FR: Care este rolul autorităților în realizarea acestui proiect? Cum te ajută și în ce măsură?


DB: Un astfel de proiect nu se poate face fără sprijinul autorităţilor, din punctul acesta de vedere am fost asiguraţi de toată susţinerea. Ca ajutor principal, Primăria a fost de acord să pună un teren la dispoziţie, ceea ce nu este puţin lucru. Doar ca părere personală, având în vedere ca termenul de Bike Park poate suna abstract pentru necunoscători, Dl. Primar Horia Tiseanu, a fost cât se poate de deschis recunoscând imediat potenţialul unui astfel de proiect.


3.FR: Cât de atractiv crezi că va fi proiectul pentru public? Bineînțeles, ținând cont de faptul că va fi realizat la standarde înalte.


DB: Având în vedere că de la an la an numărul celor care practică  ciclismul este tot mai mare, în curând astfel de parcuri dedicate vor fi tot mai căutate. Asta pe de o parte, pe de altă parte beneficiile pentru zonă şi comunitate pot fi importante. De cei care se implică în astfel de proiecte depinde cum va fi viitorul Bike Park-urilor din România, este foarte important ca tot ce se construieşte în domeniu să se facă la standarde înalte.


4.FR: Cui i se va adresa acest Bike Park? Practic, începătorii cum se vor descurca pe trasee?


DB:  Eu întotdeauna am fost atras mai mult de sportul pentru toţi, decât de latura competiţională, astfel încât în primul rând o sa fie vorba de un loc pentru toată lumea. Un loc unde în primul rând să te simţi bine, indiferent dacă ai venit să petreci o zi cu bicicleta împreună cu familia, sau dacă vrei sa ”te dai” pe  rampele de DIRT, sau pistele de PUMP TRACK.

În proiect există zone amenajate pentru copii, iar restul de amenajări vor fi executate atât pentru începători, cât şi pentru cei experimentaţi, astfel încât fiecare să poată găsi ceea ce caută.


5.FR: Cât timp estimezi că va dura construcția?


DB: Prima fază a proiectului sperăm să fie finalizată până in vara 2012, astfel încât sperăm ca următorul interviu sa-l facem in vara viitoare la faţa locului, printre RIDERI.


6.FR: Poate cel mai important subiect: fondurile de unde vor proveni?


DB: În prima fază vom încerca un parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpina, împreună cu care să accesăm Fonduri Europene pentru Dezvoltare, având în vedere tendinţa autorităţilor de a creşte potenţialul turistic al zonei.

Există şi un plan de rezervă, dar sperăm să reuşim aşa.


7.FR: În încheiere vrem să îți urăm mult succes cu acest proiect și să te asigurăm de toată susținerea noastră. Putem avea speranțe, că anul viitor vom pedala în noul Bike Park?


DB: Mulţumesc ! Susţinerea FreeRider.ro înseamnă foarte mult pentru noi.

Tot ce pot spune este că noi vom face tot posibilul ca acest proiect să devină realitate.


Vezi Comentarii (7)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven + 9 =