Acum citesti
Construită acasă: bicicletă de downhill FIKK

Thadeus (Mr. T) este cel care a decis să-și construiască propria bicicletă de downhill, în garajul unui prieten. Și-a dorit ceva pe placul său, însă a privit-o ca pe o mare provocare, așadar nu a stat mult pe gânduri și a început cu primele schițe 3D. Mr. T a început primele studii în urmă cu 3 ani, acestea fiind schimbate pe parcurs, iar astăzi, se poate lăuda cu propria sa creație, în comunitatea IBC.

mr-t-1 mr-t-2În primă instanță, bicicleta a fost proiectată pentru a fi utilizată cu un sistem de transmisie clasic, cu schimbător de viteze, însă pe parcurs Mr. T a decis că aceasta ar trebui să fie cât mai simplă, apelând la un butuc cu viteze integrate, Shimano Alfine. Nici varianta aceasta nu a fost cea mai fericită, deoarece butucul cântărea mult și un minim de întreținere era necesar. Prin urmare, varianta câștigătoare a fost singlespeed-ul, bicicleta fiind finalizată cu o singură foaie și un singur pinion. Astfel, s-a înlăturat și zgomotul produs de lanț sau riscul ca acesta să sară de pe foaie. Dimensiunea roții este de 27.5 inch, iar suspensia are un singur pivot principal cu un chainstay scurt (428mm) pentru o manevrabilitate crescută.

mr-t-3 mr-t-4Partea cea mai dificilă însă a fost procesul de învățare al sudurii, căci aceasta nu este treabă simplă deloc. Nenumărate ore s-au scurs sudând țevi până ce Mr. T a reușit să-și facă mâna, la început construind hardtail-uri. După ce și-a procurat toate materialele, în special țevile, a durat 3 săptămâni până ce cadrul a fost gata, incluzând aici weekend-urile și nopțile.

mr-t-5 mr-t-6Pentru o mai bună stabilitate a sistemului de transmisie, Mr. T a optat pentru un freewheel Acros, care conectează practic pinionul din spate cu angrenajul, așa cum se poate vedea în fotografia de mai jos.

mr-t-8 mr-t-7Componentele provin de la alte bicicletele ale lui, însă aceasta a declarat că într-un final, să-ți construiești propria bicicletă, este o distracție foarte scumpă. Bicicleta cântărește 16 kg și este o adevărată jucărie pe traseu, extrem de manevrabilă și de sensibilă pe denivelări, dacă-l credem pe cuvânt pe Mr. T.

via IBC Comunity

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − eighteen =