Acum citesti
Ciclismul indoor: ciclismul artistic şi cycle ball

m_madarsko_19-600x400Toţi pasionaţii de MTB ştim foarte bine ce este o cursă de XCO, de XCM, chiar şi de XCE şi XCP, fără să mai vorbim de DH, Enduro, 4X, trial… Şoseliştii ştiu cum e cu probele de fond sau de contratimp, cele de velodrom sau de ciclocros… Există multe discipline ale ciclismului acoperite de reglementările UCI.

Unele dintre cele mai puţin cunoscute dintre ele, deşi sunt unele fantastic de spectaculoase, sunt ciclismul artistic şi cycle ball, ambele reunite ca discipline de Indoor Cycling. Campionatele UCI de Indoor Cycling tocmai au avut loc în Malayesia.

Ciclismul artistic este o combinaţie între balet, muzică şi bicicletă şi reprezintă un balet pe biciclete fixie, cu elemente tehnice dificile. Iată mai jos un film cu Nicole Frýbortová, o sportivă foarte bună în această disciplină, executând un program cu mişcări de excepţie pe bicicletă.

Cycle Ball este un sport de echipă. Asemănător cu hochei-ul, scopul este de a introduce mingea în poarta adversă, mingea fiind lovită cu bicicleta. Este o disciplină intensă şi spectaculoasă, după cum puteţi vedea în aceste imagini de la meciul Elveţia – Austria din finala din 2011.

Aşa că dacă există unii care s-au plictisit de pedalat ca un om normal, iată că bicicleta oferă posibilităţi nebănuite de dezvoltare…

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 5 =