Acum citesti
Ce poartă echipele profesioniste în 2014

Un nou sezon aduce și noi sponsori, sau măcar nevoia de o câteva schimbări pe ici, pe colo, iar echipamentul pe care formațiile profesioniste îl poartă este cel care reflectă cel mai bine acest lucru. Astăzi ne oprim asupra echipelor de șosea din WorldTour, 18 la număr (lista lor poate fi consultată aici), și aruncăm un ochi asupra culorilor pe care le vom vedea în acest an în cele mai titrate curse, cu mențiunea că echipa Argos-Shimano este foarte aproape de a coopta un alt sponsor în locul celor de la Argos, dar lucrurile încă nu s-au clarificat.

Trek Factory Racing este numele uneia dintre noile formații prezente în WorldTour, după ce compania de biciclete a preluat integral fosta echipă RadioShack-Leopard. Echipamentul? Simplu și la obiect, fără prea multe complicații.

trek_factory_raacing_2014

 

Sky Procycling merge în continuare pe negru, iar simplul fapt că este singura echipă de ciclism care are autoturisme sedan ca și mașini tehnice spune destul despre forța financiară a formației britanice, strâns corelată cu performanțele obținute recent.team_sky_2014

Belgienii de la Lotto-Belisol adaugă roșu din plin echipamentului lor, dar păstrează simplitatea design-ului, o simplitate care poate ascunde multe planuri îndrăznețe în spate…

team_lotto_belisol_2014

Team Europcar a obținut în 2014 licența de WorldTour, luând locul unei alte echipe franceze, Cofidis, în primul eșalon mondial. Cu toate acestea, echipamentul folosit va fi similar cu cel din 2013.

team_europcar

Oleg Tinkov rămâne alături de Saxo Bank-Tinkoff Bank, dar se pare că designul tricourilor este ultimul lucru de pe lista formației conduse de Bjarne Riis, lucru excelent pentru cei care vor urmări îndeaproape marile dueluri din 2014.

1545174_466273083474669_1805815081_n

Orica-GreenEdge nu schimbă radical modelul tricourilor și promovează egalitatea între sexe în ciclism, susținând și o puternică echipă feminină.

orica_green_edge_2014

Omega Pharma-Quick Step va avea un cuvânt greu de spus în 2014, după ce Mark Renshaw revine ca locotenent al lui Mark Cavendish și Rigoberto Uran își poate da frâu liber ambițiilor de clasament general. Și totul se va întâmpla în timp ce ei vor purta acest discret, dar elegant echipament.

Cycling: Team OPQS 2014

 

Movistar nu schimbă mai nimic în materie de echipament, însă asta nu va reduce cu nimic apetitul lui Nairo Quintana pentru victorii.

movistar_team_2014

 

Intuiția celor de la Lampre-Merida de a-l transfera pe Rui Costa e probabil cea mai semnificativă mișcare făcută de italieni recent, căci campionul mondial le poate aduce victoriile pe care ei le caută de ceva vreme bună.

lampre_merida_2014

Team Katusha nu modifică echipamentul mai deloc, dar asta nu înseamnă că vor fi mai puțin periculoși.

katusha_team_2014

Garmin-Sharp demonstrează că țin la mediul încojurător și își lipesc emblema WWF pe tricou.

garmin_sharp_2014

FDJ.fr nu operează nicio schimbare pentru echipamentul din 2014.

fdj_team_2014

 

Tot cam aceeași îmbrăcăminte va purta și Peter Sagan anul acesta, la fel ca restul echipei Cannondale ProCycling.

cannondale_pro_cycling_team_2014

Team BMC rămâne și aceasta conservatoare.

bmc_team_2014

Team Belkin ProCycling schimbă bicicletele, dar echipamentul ba.

belkin_pro_cycling_team_2014

Astana Pro Team continuă promovarea Kazahstanului.

astana_pro_team_2014

Cei care încă mai caută denumirea acelei nuanțe de maro de pe echipamentul AG2R La Mondiale au la dispoziție un an suplimentar să o găsească.

ag2r_la_mondiale

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 − seven =