Acum citesti
Care este valoarea companiilor de biciclete?

Dacă datele despre vânzările magazinelor de biciclete din România ți se par complet interesante, îți propunem un clasament realizat de Wright Investors Service în care ni se prezintă valoarea celor mai importante companii producătoare de biciclete din întreaga lume.


Accel Group, Amsterdam deține brandurile Batavus, Ghost, Hai Bike, Hercules, Koga, Lapierre, Staiger și Winora iar valoarea companiei la 1 ianuarie 2011 era de 385.16 milioane euro.


Atlas Cycles se numără printre cei mai mari dar și cei mai vechi producători de biciclete din India. Cu o cotă de piață de 24%, aceștia au cunoscut în 2011 o creștere de 186% a vânzărilor față de 2010. Valoarea companiei este de 10.03 milioane euro.


Derby Cycle, cu sediul în Frankfurt este producătorul bicicletelor Focus, Univega, Raleigh, Kalkhoff și Rixe. Valoarea companiei la data de 1 ianuarie 2011 era de 7.5 milioane euro.


Dorel Industries are sediul în New York și este una dintre cele mai de succes companii producătoare de biciclete de peste Ocean. Nici nu este de mirare, deoarece brandurile deținute au o rezonanță majoră pe piața de biciclete: Cannondale, GT, Iron Horse, Mongoose, Schwinn sau Sugoi. Valoarea companiei este de 783,25 milioane euro.


Producătorul taiwanez Giant este cel mai mare producător de biciclete din lume, iar valoare companiei este pe măsură, adică 1.06 miliarde euro.


Ideal Bike Corporation, cu sediul în Taiwan, este unul dintre cei mai mari jucători de pe piață. Are o capacitate de a produce peste 500 de biciclete pe zi și printre altele, este furnizor pentru brand-uri importante din Statele Unite ale Americii, precum Fuji, Kestrel, SE Racing sau chiar Breezer. În Europa, au o fabrică în Polonia, în care produc pentru mai multe branduri europene notorii. Valoarea companiei este de 44 milioane euro.


Grupul Merida Ind. Co. Ltd. cu sediul în Taipei se numără de asemenea printre cei mai importanți jucători asiatici, compania având o valoare de 315.53 milioane euro. Aceștia produc (exceptând bicicletele Merida) pentru Specialized, Centurion, Diamond Back, Halfords sau Boardman Bikes.


Cea mai renumită companie producătoare de componente pentru biciclete, Shimano, cu sediul la Tokyo are o valoare de 3.66 miliarde euro. Valoarea este atât de mare, deoarece Shimano nu produce doar componente pentru biciclete ci și produse pentru pescuit sau alte articole sportive.


Aceștia sunt cei mai importanți jucători de pe piață. Bineînțeles, sunt multe companii listate la bursă care au ca obiectiv principal de activitate producția de biciclete sau de componente pentru biciclete. În acest articol însă, ne-am concentrat pe cei mai importanți producători care au oferit date despre propriile companii. Articol realizat cu ajutorul Bike-Eu.


Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine − 1 =