Acum citesti
Blind Bobby: rider-ul orb care a participat la peste 25 de concursuri de DH și XC

Blind Bobby este cel mai cunoscut rider orb din industrie. Deși mai poate profita de doar 15% din vederea sa, aceasta a participat începând cu 2004, la peste 25 de curse de Downhill, Cross Country și curse de anduranță de 12 ore. Impresionant.

Și-a pierdut vederea în 1993, datorită unor complicații ale diabetului pe care l-a dobândit. Dar asta nu l-a împiedicat niciodată să practice ski-ul alpin și mai târziu, mountainbiking-ul. Acum, are permanent un ghid în față care-l avertizează când apar obstacole. Iar faptul că Bobby se poate ține după acesta, reprezintă ceva mai mult decât o performanță.

Printre cele mai importante competiții la care a participat, pot să numesc Race Across America, o cursă de 3.000 de mile, Euro Cup SuperEnduro din Italia sau Megavalanche din Franța. A apărut de asemenea în filme consacrate, precum Kranked 8: Revolve sau Look to the Ground.

A fost și încă mai este purtător de cuvânt al unor companii precum Santa Cruz, WTB, Suntour, Race Face, Crankbrothers, Hayes, GoPro sau Skullcandy.

Poți afla mai multe despre cel care a declarat că ciclismul este un medicament pe care nu-l poți cumpăra din farmacie, pe rideblindracing.com.

 

Vezi Comentarii (2)
  • Tare omul. Si cand ma gandesc ce mandru sunt eu cand urc vreo panta grea sau strabat nu-stiu-cati km, mai bine o las moale, ca nu e cine-stie-ce fata de ceea ce reusesc unii OAMENI. Respect. Partea cu medicamentul o simt si eu din plin. Cea mai buna pastila anti-stres e bicicleta mea.

  • 15 % vedere nu inseamna ORB. Eu inteleg ca vederea este foarte scazuta, dar una e sa fie intuneric total si una e sa mai vada 15 %, desi vederea exprimata prin procente este destul de subiectiva.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × four =