Acum citesti
Pro bike-check: Daniel Crista și Argon Electron 18

Daniel Crista este cel mai medaliat ciclist român la velodrom, punctele lui forte fiind probele de urmărire individuală, contratimp, elimination, points race, omnium și scratch. Însă bicicleta cu care participă nu este una oarecare și pe care o poți cumpăra de pe rafturile unui magazin de biciclete. Defapt este o „cursieră” foarte specializată.

Cadrul este un Argon Electron 18 de 6.000 euro care poate fi transformat pentru proba de Urmărire.

foto Daniel Crista

Roata spate este Campagnolo Ghibli, una din cele mai bune roți din lume care ajunge să coste și 3.500 euro. Pe ea a instalat baieul Vittoria Pista Speed, în trecut având și varianta mai bună Vittoria Pista ORO.

foto Daniel Crista

Angrenajul pedalier este Rotor cu rulmenți de la Ceramic Speed si lanț tot Ceramic Speed, ambele oferite de magazinul Sportguru. Ideea este că toți rulmenții de pe bicicletă sunt ceramici, fapt care oferă o economie de wați deloc de neglijat.

Foaia angrenajului este de la KAPPSTEIN, deosebit fiind aici faptul că este îngustă și acceptă lanț pentru 11 viteze, nu single speed. O singură foaie costă 250 euro, iar în funcție de nevoi și concurs, Daniel folosește întreg setul, cu dinți de la 57t la 63t. Powermeter-ul este Garmin fiind sponsorizat de Garmin România.

foto Daniel Crista

Pipa are o lungime de 15 cm, iar Daniel spune că poate una mai lunga și mai ridicată i-ar fi mai de folos, pentru că ghidonul Velobike, mărime 32, pe care îl are acum, permite obținerea unei poziții și mai aerodinamică, similară cu cea de la proba Pursuit. Doar ghidonul a costat 1000 euro și echipează bicicleta mulțumită unui proiect depus la Primăria Reșița de clubul sportiv al lui Daniel Crista.

În mare parte bicicleta este sponsorizată de SUPERCOM, partenerul care l-a susținut pe Daniel în ultimii 2-3 ani, în urma obținerii medaliei de bronz la Europene. Argon Electron 18 este o bicicletă cu care Daniel Crista obține la concursuri viteze maxime de aproape 70 km/h și, mai impresionant, viteze medii de aproape 60 la oră!

foto Daniel Crista

Daniel Crista este legitimat la CSM RESIȚA, clubul unde a deschis secția de ciclism. Dorința sa este să obțină calificarea la Olimpiadă. Având în vedere că la Velodrom nu sunt echipe ca la șosea sau mtb, aici 99% din cicliști participă în numele țării, fiind susținuți și de Federația Română de Ciclism.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − 3 =