Acum citesti
Pro-bike check: Bereczki Eszter şi Silverback Superspeed SBC

Vă prezentăm noua bicicletă hardtail Silverback Superspeed SBC a ciclistei orădene Bereczki Eszter, cu care a câștigat Campionatele Naționale de MTB XCO și XCE de la Herneacova, Timiș. La doar 19 ani, Eszter are deja un palmares impresionant care anunţă doar lucruri bune pentru viitor:

  • locul 1 juniori – Campionat Balcanic MTB XCO 2017
  • locul 1 juniori – Campionat National MTB XCO 2017, 2018
  • locul 1 – Campionat National MTB XCO 2019
  • locul 1 – Campionat National MTB XCE 2019
  • locul 1 – Campionat National CX 2017, 2018, 2019
  • locul 1 – Cupa Romaniei la CX2019

Superspeed SBC este un 29er cu un cadru care profită ingenios de flexibilitatea fibrei de carbon, pentru a îmbunătăți nu numai confortul, dar și performanțele riderului. Inginerii de la SilverbackLab au proiectat cadrul în așa fel încât au reușit să scoată “hard”-ul din construcția hardtail-ului cu ajutorul unei micro-suspensii, păstrând totodată rigiditatea și agilitatea unui hardtail clasic.

Această technologie se numește „Monoburst” și se observă la cadru în locul unde brațele seat stay-ului trec pe lângă seat tube, întâlnindu-se direct cu top tube-ul. Monoburst permite transmiterea vibrațiilor spre top tube în loc de tija de șa, respectiv rider și asigură un plus de flexibilitate seat tube-ului, îmbunătățind și mai mult confortul, aderența și controlul. Am testat şi noi această bicicletă în 2018 şi într-adevăr, putem spune că este una dintre cele mai conforatbile hardtail-uri încercate de noi.

Superspeed SBC este un cadru specific 1x (nu poate fi instalat schimbător faţă). Lipsa schimbătorului de foi a permis realizarea unui chainstay foarte compact, de doar 422 mm, ceea ce conferă bicicletei o manevrabilitate excelentă.

Pentru echiparea bicicletei, Eszter a ales componente de top: schimbător SRAM XX1 Eagle, casetă Garbaruk 10-50, pedalier cu powermetru Rotor InPower, foaie ovală de 34T, furcă Fox 32 SC Factory, frăne Shimano XTR 9100.

Pentru obținerea unei poziții agresive Eszter folosește o pipă scurtă cu unghi negativ (60mm/-17 grade), ghidonul Syncros FL1.0 SL având o lățime de 720mm, fiind echipat cu manșoane ergonomice ESI Fit CR. Șaua Pro Griffon AF este montată pe o tijă de șa reglabilă Kind Shock Lev Integra 272, care asigură 65mm de cursă.

Toate cablurile, inclusiv cel pentru tija de șa reglabilă, sunt ghidate prin interiorul cadrului. Acesta este prevăzut cu un chain-guide minimalist, care poate fi ajustat în funcție de mărimea foii.

În condiții obișnuite Eszter folosește cauciucuri Maxxis Aspen 2.25 EXO montate pe roți Mavic Crossmax Pro Carbon cu butuci boost atât pe față, cât și pe spate. Bicicleta cântărește 9.5 kg (cu pedale), cadru S.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 5 =