Acum citesti
Pedalezi înapoi şi avansezi

Observaţi ceva ciudat la bicicleta din imagine? Dacă te uiţi la transmisia ciudată atunci ai nimerit-o. Sistemul retro-direct presupune două pinioane care nu au nevoie de shiftere, schimbătoare sau butuci cu viteze interne pentru a te propulsa la viteze diferite.

transmisie Retro-Direct 6 transmisie Retro-Direct 5

Ce pare a fi un schimbător spate greşit instalat este de fapt scripetele sistemului retro-direct care redirecţionează lanţul înapoi către al 2lea pinion.

transmisie Retro-Direct 4 transmisie Retro-Direct 3

Poate va întrebaţi care este rostul unui astfel de sistem. Dacă pedalezi înainte învârţi un pinion, cel mare, iar dacă pedalezi spre spate învârţi celalalt pinion, cel mic. Aşadar iată cum obţii două viteze fără să ai schimbător spate.

transmisie Retro-Direct 7 transmisie Retro-Direct 1

Deşi au existat astfel de sisteme şi înainte de secolul 20, compania franceză de biciclete Hirondelle a fost cea care se pare că a patentat prima transmisia retro-ridect în 1903. Dar, odată cu apariţia butucului spate cu viteze interne, acest sistem nu a mai fost interesant.

transmisie Retro-Direct 2

Însă vintage-ul revine la moda, iar Scott Mayson a dus acest sistem către un nou nivel. Scott a folosit o imprimantă 3D pentru a readuce la viaţă această transmisie ciudată şi interesantă în acelaşi timp. Folosind un cadru din oţel şi o roată spate echipată cu două pinioane (17t şi 22t) el a repus viaţă în transmisia retro-direct.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 3 =