Acum citesti
Momente nebune din istoria bicicletei

Istoria bicicletelor este cu adevărat interesantă, însă istoria îndepărtata a bicicletei devine chiar ciudată când descoperi astfel de imagini. Iată o scurtă incursiune în lumea bicicletelor şi invenţiilor nebune de acum peste 100 de ani.

01

Tricicleta Oldreive. Imaginează-ţi cum se conducea acea bicicletă. Incredibil. (sursa Biblioteca Congresului)

Aerial Bicycle

În 1885 S. T. Hachenberger a dorit să creeze capodopera sa. Biciclete care să circule de-a lungul stâlpilor de telegraf. Ideea nu prea a prins: (imagine Three Lions/Getty Images)

03

Zece ani mai târziu Langmark şi Stuef din California au venit cu o idee mai bună, în principiu… (imagine Hulton Archive/Getty Images)

04

Nebunie totală din 1896. Dar, aşa cum spune şi reclama, reprezentaţia era în acelaşi timp nouă şi emoţionantă. (sursa Donaldson Lith. Co./Bibiloteca Congresului)

Pace Makers

Observaţi paravanul din faţa celui de-al 3lea biciclist. Cei trei sunt germani aşadar e clar că iau cursa în serios câştigând-o detaşat. (imagine Hulton Archive/Getty Images)

06

Străbunicul lui Sean Burns? Tot ce se poate, în 1901. (sursa Frederick W. Glasier/Biblioteca Congresului)

07

În 1902 avem cel mai tare perete curbat de dat cu bicicleta. Categoric un show la care trebuia să fi mers! (sursa Detroit Publishing Co./Biblioteca Congresului)

08

Odihneşte-ti picioarele şi pune-i o velă sau ia-o ca pe un mod potrivit de a face reclamă unui hotel. Mai puţin potrivit când vine vorba să vezi pe unde mergi (sursa Detroit Publishing Co./Biblioteca Congresului)

09

Suntem în 1905 iar lucrul ăsta este complet nebun. Diavolo parcurge cea mai tare buclă! (sursa G. Fred Mathiessen/Biblioteca Congresului)

10

Pedestalul mobil al lui Mae Gordon. Cel mai tare echilibrist din 1905. (sursa Biblioteca Congresului)

11

Bicicleta confortabilă cu volan în loc de ghidon. Totuşi mai puţin confortabilă pentru spate dacă mergi pe piatră cubică. (sursa Bibliothèque nationale de France)

13 12 14

Concurs de biciclete pe apă din 1914. (sursa Bibliothèque nationale de France)

Big And Little Bikes

Şi credeai că bicicletele fat sunt o invenţie recentă, corect? Să spunem 1930 (imagine Topical Press Agency/Getty Images)

16

În 1930, când nu aveai suficientă viteză pe bicicletă, îţi instalai o rachetă! (imagine General Photographic Agency/Getty Images)

Flying Bike

Bicicleta de jucărie cu aripi. O idee bună, dar parcă nu are cum să decoleze. (imaginen E. Bacon/Topical Press Agency/Getty Images)

Santa's Plane

De la o bicicleta de jucărie la asta. Se pare că până la urmă a decolat… (imagine Topical Press Agency/Getty Images)

19

Bicicleta asta a fost creată să rezolve problemele legate de transport din 1920. Însă nu suntem siguri ce trebuia să faci dacă ai fi avut ghinion. (sursa Biblioteca Congresului)

Streamlined Cycle

Asta arată chiar bine. Iată-l pe B G Bowden în 1935 cu bicicleta sa Aero. (imagine General Photographic Agency/Getty Images)

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 2 =