Acum citesti
Bianchi este prezent în România prin CarbonBike. Daniel Bratu ne oferă lămuriri

Săptămâna trecută am dat o fugă până la Ploiești, la Carbonbike, pentru a vedea cum mai evoluează lucrările pentru noul showroom dedicat bicicletelor Bianchi. Da, ați ghicit, Carbonbike se va ocupa de anul acesta cu importul acestor biciclete și pentru că vorbim despre un brand cu renume, am dorit să vedem mai exact cum s-au pregătit să-l reprezinte în țara noastră. Interviu cu Daniel Bratu.

bianchi-romania-1

1.Salut Daniel! De ce Bianchi și nu un alt brand care încă nu este reprezentat în România?

Salut Dragos! Multumesc pentru vizita si interviu. Inainte de toate as vrea sa spun ca sunt iremediabil indragostit de Italia. Intotdeauna cand cumperi un produs italian esti fascinat de design si de calitate apoi, simti cum prin acel produs apartii unui grup cu totul special, un grup care este la moda, mereu in trend si intotdeauna de invidiat. Asa se face ca acum trei ani cand am fost prima oara cu bicicleta la mare (eveniment organizat de L .Mandruta) am remarcat doua cursiere splendide care ieseau cu mult in evidenta urmare a culorii speciale care ulterior am aflat ca ii apartine brandului Bianchi. Culoarea se numeste celeste si se pare ca a fost inspirata dupa culoarea ochilor printesei de Italia din acea vreme. Era clar ca dintre toti participantii cei doi erau printre cele mai interesante prezente. Am ramas cu aceasta imagine in minte si am cautat sa aflu daca Bianchi este reprezentata in Romania. Imediat ce am aflat ca nu sunt prezenti am contactat producatorul si le-am facut propunerea de colaborare. Dupa cateva luni de negocieri am pornit la drum. Sezonul era pe sfarsite insa dorinta noastra de a promova acest brand nu ne-a impiedicat sa facem un stoc de biciclete si de accesorii imediat dupa semnarea contractului.

bianchi-romania-3 (1)

2.Bianchi a mai fost prezent în România. Nu v-a descurajat acest lucru în luarea deciziei?

Stim ca in trecut a existat un importator pentru Romania insa avem informatii ca erau probleme legate de stoc de aceea obiectivul nostru este de a asigura disponibilitate permanenta pentru toata gama de biciclete si accesorii Bianchi. Noi, ca si companie, suntem pe piata din 2006 cu o activitate de vanzari anvelope turisme. Am traversat in aceasta perioada momente dificile, criza auto afectandu-ne in mod direct de aceea credem ca decizia de a intra pe o piata noua intr-un domeniu nou arata ca suntem intr-un moment de maturitate in care deciziile se iau ca urmare a unor justificari economice. Acum suntem aproape de sfarsitul sezonului insa putem argumenta ca decizia de a intra pe piata articolelor sportive este o decizie foarte buna si strategica pentru noi ca si companie pentru urmatorii 5 ani.

3.Care va fi politica voastră de prețuri și mai ales cum vă veți situa față de concurenții premium?

Am studiat cu atentie preturile practicate in Italia, Polonia, Germania cat si pe cele care apar pe situri specifice accesate de pasionatii de ciclism.
Obiectivul nostru este acela de a promova preturi care sa descurajeze potentialii clienti sa efectueze achizitii de pe piata externa si sa beneficieze de preturi adaptate puterii de cumparare din Romania pentru cat mai multe dintre modele entry si mid level. Evident, Bianchi fiind un brand premium toate modelele de biciclete tip performance vor avea preturi in linie cu concurentii lor directi insa putem garanta pentru anul 2016 promovarea unor modele de top care vor afisa din start preturi cu pana la 20% mai mici decat pretul recomandat pe pietele dezvoltate.

bianchi-romania-3 (2)

Aceasta oferta va fi afisata pe siteul www.carbonbike.ro si va cuprinde 1-3 modele prin care incercam sa dam posibilitatea clientilor de a intra in posesia unor modele de top fara a mai lua in calcul oferte alternative de tip green sau black market.
In acelasi timp intentionam sa construim o retea de distributie prin care sa putem acoperi principalele zone din tara.

4.Mizați mai mult pe cursiere sau pe biciclete de munte? În segmentul entry-level aveți mai multe biciclete disponibile?

In momentul de fata piata din Romania este dominata de bicicletele de munte as spune chiar ca o bicicleta este aproape confundata cu un MTB. Este un proces normal in care utilizatorul isi propune o bicicleta buna la toate. Sunt insa convins ca viitorul va arata altfel. Inca de acum se observa o mica trecere catre bicicletele de tip trekking in detrimentul MTB sau o crestere a cerereilor pentru biciclete de dama. Evident Bianchi este renumit mai ales pentru senzationalele biciclete de sosea care le produce insa aceasta piata o asteptam sa creasca progresiv intr-un orizont de 7-10 ani. Chiar daca ca procent nu va depasi 15-20% din vanzari contam mult pe volumul total de vanzari care speram sa creasca cel putin la un nivel asemanator cu cel inregistrat in tara vecina Ungaria. Pe de alta parte bicicletele electrice pot influenta comportamentul de achizitie insa numarul vanzarilor in Romania nu este suficient pentru a putea sa formulez o opinie. Stocul nostru va reflecta intotdeauna vanzarile incercand insa sa acoperim toata gama dar vom pune accent pe segmentul entry si middle level.

bianchi-romania-4

5.Ce preț de pornire are un MTB Bianchi în varianta cea mai avantajoasă? Dar o cursieră?

Anul acesta am avut un model Bianchi Kuma pe 26” V brake la 1690 ron, iar anul viitor vom avea un model asemanator insa pe 27.5’’ la 2190 ron. Vreau sa amintesc si un model full carbon Methanol 29” SX, Shimano XT la 9900 ron cu reducere de 20%.
Avem modele foarte cautate ca Pista Sei Giorni la 4990 ron sau Via Nirone / Via Nirone Dama Bianca la 3750 ron. Pentru 2016 am pregatit o cursiera full carbon Bianchi Oltre XR1 –n Sram Red Black –Red 11 viteze la pretul de 14.500 ron cu o reducere de 30 % fata de pretul de lista. In acest caz stocul este limitat.
As vrea sa va invit sa studiati modelele si tehnologiile Bianchi atat pe situl www.carbonbike.ro cat si pe www.bianchi.com pentru a afla care sunt acele elemente prin care o bicicleta cu o istorie de peste 130 de ani se diferentiaza de concurenta.

6.Unde anume pot fi văzute biciclete? Plănuiți să faceți o zi specială dedicată publicului pentru a vedea și testa bicicletele?

Bicicletele pot fi vazute la sediul Carbonbike in Ploiesti, Bulevardul Republicii vis a vis de Kaufland nord unde va asteptam sa bem impreuna o cafea si sa admiram bicicletele. Vrem sa deschidem larg portile catre public si il asiguram ca vom fi prezenti la cele doua expozitii de gen ce vor avea loc la inceputul anului 2016. Incercam sa fim prezenti la cat mai multe evenimente dedicate ciclismului asa cum am facut si in acest an cand am participat ca sponsori la evenimete organizate de Riders Club.

bianchi-romania-5

7.Nu mulți vorbesc despre cifre, însă câte Bianchi-uri v-ați propus să vindeți în total în 2016?

Mie imi plac foarte mult cifrele si va pot avansa una pe care speram sa o numaram la sfarsitul unei perioade de trei ani: 1.000 unitati vandute catre 1000 de posesori fericiti.

Eu vă doresc mult succes și, precum restul cititorilor, așteptăm cu mare interes prima bicicletă de test.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two + eighteen =