Acum citesti
Aventurile lui V. Perdevară: Lacul Como și două cazări de lux

Sex-surfing si warmshowers nu a functionat in ultimele doua luni si inca nu am lasat steagul jos pentru a arata capitularea. Caut o cazare decenta in fiecare seara si atunci cand imi bubuie cele sase numere castigatoare simt ca am luat potul cel mare. Daca ecuatia incepe sa mearga schiopatand am obisnuinta de a accepta si o cazare de poveste (somnul ilegal din Roma).  Am plecat spre prima gazduire pe warmshowers (Como) cu speranta ca am putut sa castig o batalie.

perdevara

Iesirea din orasul Milano s-a intins, nepermis de mult, vreo doua ore pe noul ceas de mana. Rabdarea mea si a martoagei a ajuns in punctul final cand s-a intalnit cu autostrada.

Cumpar la sugestia unui neica nimeni un bilet de metrou pentru a ajunge la o statie de tren. Trec cu greutate de compostorul electronic si realizez ca nu pot ajunge nicaieri, sunt la capat de linie. Intreb pe un CFR-ist italian despre mersul trenurilor spre Como si o gara prin vecini.

mi astept gazda de pe warmshowers de peste 30 de minute in piazza Duomo din Como. Bun prilej pentru a incepe sa citesc o carte clasica, La rascruce de vanturi.

„…isi facea rugaciunea sotto voce, rugaciune ce consta dintr-un soi de injuraturi indreptate impotriva fiecarui obiect de care se atingea.”

Cer un telefon, la o crasma centrala, pentru a nu ma apuca sa-mi fac rugaciunea ca Heathcliff (personaj din cartea amintita). Ne stabilisem sa ne vedem la turnul central al orasului Como, dar cel gasit de mine era inferior ca inaltime. Familia din Como ma astepta in celalt capat al urbei in fata turnului care face parte din sistemul de fortificatie. Gazda o trecut cu vederea peste aceasta gafa si ma ridica din piazza Duomo intr-o clipita. Ma trezesc intr-un apartament central ce trada multa cochetarie si lux. Visez deceaba la un pat cu baldachin, camerea mea e situata intr-un depozit cu o mansarda. Langa pat, la nivelul prizei, era un portret in sepia a partizanilor comunisti din nordul Italiei. Continuarea articolului aici.

Victor Perdevară este un cicloturist cu normă întreagă și care crede că avem ce învăța din fiecare colț de lume pe unde poposim. Așa că aventurile sale și le scrie pe blog-ul său, dar îl puteți urmări și pe pagina sa de facebook. Sfântul Cel Fără de Prihană și Atotputernicul Facebook, mai exact.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × four =