Acum citesti
Mitas 4 Islands 2020 Croaţia – 10 motive pentru care trebuie să participi!

Fie că sarmalele fierb pe aragaz sau salata cu avocado e în meniul Crăciun, fie că pregătirea pentru sezonul viitor e în toi sau e timpul pauzei de după sezonul de ciclocros, sunt sigură că toată lumea se gândește deja la sezonul 2020. E momentul perfect pentru a pregăti calendarul de curse, iar ce mod mai bun de a începe sezonul decât o cursă pe etape?

Mitas 4 Islands este o cursă la care revin cu drag în fiecare an, iar anul viitor va fi a 4-a ediție la care voi participa, concursul ajungând deja la ediția cu numărul 6.

Am mai multe curse la care particip an de an, dar asta este una specială deoarece, pentru mine, bifează toate căsuțele pentru o experiență de nota 10.

  1. Locaţia – 4 Islands se desfășoară în Croația și după cum bine se poate înțelege din nume, are loc pe 4 insule din nordul mării Adriatice. Peisajele superbe ce te însoțesc pe tot parcursul traseelor, te fac să uiți de suferință și pe cele mai abrupte dintre urcări. Nu numai că aceasta cursă are loc pe insulele Croate, dar te și face să descoperi câte o insulă nouă în fiecare zi.
  2. 4 etape – mai multe zile, mai multe experiențe. Deși o cursă pe etape nu e nimic mai mult decât niște maratoane puse cap la cap, aceasta se diferențiază mult de o simplă cursa de o zi. Complexitatea ei face ca atenția la detalii cum ar fi alimentația din timpul cursei, recuperarea de după, întreținerea bicicletei între etape și nu numai, să devină esențiale în reușita cursei. Dacă în prima zi câștigă cel mai puternic, în ultima zi poate câștiga cel mai pregătit.
  3. Echipa – fiind un concurs pe perechi, un rol foarte important îl joacă partenerul. Alegerea acestuia este una foarte complicată, mai ales că vei petrece alături de el 5 zile pline de momente frumoase, dar și grele. Un partener bun este esențial în reușita echipei, dar mai mult decât atât poate transforma cu totul experiența trăită.

4. Traseele – formatul concursului include un prolog și 4 zile de concurs propriu zis. În aceste zile ai timp să descoperi tot ce are Croația mai bun de oferit în materie de poteci pentru mountain bike. Traseele variate te poartă atât prin orașe vechi cât și prin zone mai sălbatice, trecând de la drumuri pavate la poteci pline de pietre și single trail-uri prin păduri de conifere. Organizatorii se laudă cu traseele stâncoase care adesea sunt și destul de tehnice, aceasta fiind una din provocările principale ale acestui concurs.

5. Logistica – traversarea a patru insule într-un singur concurs presupune o logistică deosebită. Patru locuri de start diferite, zile cu start și finish în orașe diferite, o altă cazare în fiecare zi, concursul acesta este o aventură, în care tu trebuie doar să te lași purtat de feribot de pe o insulă pe alta și să te bucuri de dat cu bicicleta. De restul se ocupă organizatorii.

6. Mâncarea – aici nu cred că sunt multe de adăugat, orice mâncare e bună după o zi întreagă de pedalat, așa că mi-e greu să spun dacă a fost chiar cea mai bună mâncare pe care am mâncat-o vreodată sau era doar foamea care vorbea. În orice caz, cu bufeturi după fiecare etapă și cine bogate cu mâncăruri specifice zonei eu una nu am putut să mă plâng.

7. Oamenii – participanții, voluntarii, organizatorii, toți oamenii pe care i-am întâlnit la acest concurs mi-au lăsat amintiri frumoase.

8. Concurența – fiind un concurs UCI, acesta adună la start unii dintre cei mai buni sportivi. Chiar dacă nu ajung să pedalez alături de ei în concurs pentru mine sunt o inspirație și e o onoare să fiu la aceeași linie de start cu ei.

9. Organizarea – concursul evoluează de la an la an, iar organizatorii sunt determinați să ducă totul la următorul nivel. Deși nu e o sarcină ușoară, fiind un concurs pe etape, pe patru insule și cu 600 de participanți, oamenii implicați în eveniment fac ca totul să meargă strună, chiar și atunci când apar evenimente neprevăzute.

10. Unic – “Welcome to Mitas 4 Islands 2020 – the race in which islands are the stages, goat paths are trails and the sea plays hide and seek!” “Bun venit la Mitas 4 Islands 2020”, spun organizatorii, “o cursă în care insulele sunt etapele, urmele de capre sunt potecile și marea se joaca de-a v-ați ascunselea!” O cursă unică în lumea mountain bike-ului.

Fie că vreți să vă măsurați puterile cu cei mai buni sportivi din lume sau vreți să descoperiți locuri noi și să admirați peisaje deosebite, ne vedem la Mitas 4 Islands 2020!

Până pe data de 31 decembrie taxa de participare este încă cea redusă, şi anume 400 euro şi include toate cele 5 zile de concurs.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen + 6 =