Acum citesti
Aqua Blue va fi prima echipă pro de șosea pe 1x

În 2018 Aqua Blue va fi prima echipă modernă profesionistă de șosea ce va concura în plutonul profesionist pe cursiere cu transmisie 1x! Ei vor folosi noua cursieră 3T Strada ce a debutat în primăvară sub forma unui model aero ce nu are posibilitatea de a monta deraior față. Echipa e în parteneriat cu SRAM și va folosi componentele Force 1, cu brațe de angrenaj THM din carbon de la compania înrudită cu 3T.

Restul echipării va fi anunțat înaintea sezonului, dar probabil vor fi tot componentele 3T și roțile din aceste imagini. Cum SRAM este partenerul oficial la echipare înseamnă că nu va fi folosită caseta proprie de 12 pinioane de la 3T.

Va fi folosită însă caseta SRAM WiFLi de șosea cu 11 pinioane 11-36. Conform datelor SRAM, aceasta împerecheată cu o foaie de 48 oferă 92% din gama de viteze a unui angrenaj dublu 52/36 cu o casetă 11-28! Deci vor fi rapoartele necesare pentru orice situație, dar cu un salt ceva mai mare între pinioanele mari. Probabil în funcție de profilul cursei caseta și foaia vor fi adaptate.

Grupurile de șosea Force 1 și Rival 1 au fost introduse acum mai bine de un an și au fost primite foarte bine de comunitatea ciclocros și gravel, dar aceasta ar putea fi mișcarea cheie care le va introduce în lumea cursieriștilor puri. Este destul de ușor de experimentat cu 1x, se montează doar o casetă mai mare și o foaie 1x la angrenaj. Tot de aici s-ar putea să apară și transmisiile cu 12 pinioane pentru șosea pentru care 3T sunt deja pregătiți cu noua lor casetă de tip SRAM XD, însă încă nu există manete pentru aceasta.

Citat din comunicatul de presă:

”Cum 3T au lansat primul cadru de cursieră dedicat 1x iar Aqua Blue Sport l-au ales ca bicicletă oficială pentru 2018, am știut că vrem să ne implicăm în acest proiect. Se potrivește cu inovațiile produselor noastre și atât 3T cât și Aqua Blue Sport vor fi partenerii perfecți pentru a testa opțiunile de transmisie 1x în condiții extreme” explică Jason Phillipsde la SRAM. ”În primul an ca echipă profesionistă Aqua Blue Sport și-au făcut un nume iar SRAM sunt entuziaști să facă parte din progresul lor în 2018 și mai departe!”

Rene Wiertz, CEO la 3T, crede că relația cu SRAM va aduce succes în continuare celor de la Aqua Blue Sport în 2018: ”SRAM au fost alegerea noastră principală pentru transmisie de când am lansat STRADA la începutul anului și suntem super încântați să lucrăm cu ei la echiparea bicicletelor Aqua Blue Sport. Cu toate proiectele dezvoltate de 3T și SRAM suntem siguri că vom oferi echipei un avantaj real și fanilor ceva interesant pentru anii următori!”

Stephen Moore, manager general la Aqua Blue Sport, spune că echipa e încântată că are șansa de a pedala pe sistemul 1x în sezonul 2018: ”SRAM este standardul de aur în transmisii, în special pentru 1x. Este minunat că ei au recunoscut performanțele Aqua Blue Sport în primul an și suntem onorați că au ales să ne susțină în 2018. Nu se întâmplă des ca o echipă atât de tânără ca a noastră să obțină un parteneriat pentru transmisii la nivelul acesta!”

Mai multe informații găsiți pe pagina echipei.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − five =