Acum citesti
Andes Trail: competiția de 11.000 de km și 137 de zile

Cea mai dură și cea mai lungă competiție a anului se numește The Andes Trail, se întinde pe parcursul a 106 etape, traversează 5 țări, iar traseul are o lungime totală de 10.937 km. În 2012, câștigător a fost Jonathan Schafer, din Germania, cu un timp de 432 de ore și 19 minute. El, alături de alți 9 participanți, au reușit să încheie toată cursa, restul abandonând-o în diferite puncte intermediare, unii dintre ei imediat după ce au parcurs doar 1-3% din aceasta. Câștigătorul din 2012 a reușit să câștige 66 din cele 106 etape.

andes_trail_3

Înscrierile pentru 2014 sunt deja deschide, cursa având punctul de plecare din Quito, capitala Ecuadorului. Aceasta va debuta în data de 1 august 2014 și se va încheia pe 14 decembrie 2014. Organizatorii îi anunță pe participanți că se pot aștepta la diverse modificări meteo pe întreg parcursul cursei, de la ploi abundente la căldură foarte mare și de la temperaturi sub zero grade până la rafale de vânt extrem de puternice. De aceea, un psihic foarte puternic, este obligatoriu.

Traseul trece pratic prin Munții Anzi, cel mai lung lanț muntos din lume. Va traversa și orașe precum Trujillo, Cuzco, La Paz, Salta sau Mendoza, având punctul final în sudul continentului sub-american, la Ushuaia. Pachetul de înscriere conține cazarea la hotel, mâncarea, transportul bagajelor, mecanic de biciclete, salvare, biletul de intrare în Parcurile Naționale din peru, Argentina și Chile dar și altele. Taxa de înscriere este de 9.999 de euro, iar anul trecut s-au înscris 42 de persoane.

Dacă te-ai hotărât, nu trebuie decât să accesezi pagina competiției, să te pui la punct cu toate detaliile și desigur să te înscri. Iar dacă o faci, te rugăm să ne anunți și pe noi!

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × two =