Acum citesti
adidas TERREX INFINITE TRAILS în septembrie! Mai mult decât un concurs

Între 6 și 8 septembrie 2024 alergatori din întreaga lume se vor întâlni în valea Gastein, Austria, la o noua ediție a maratonului de alergare montană adidas TERREX INFINITE TRAILS. Anul trecut, pentru prima oară, toate locurile au fost ocupate, iar înscrierile au trebuit să fie oprite mai devreme.

Ce face ca adidas TERREX INFINITE TRAILS să fie atât de popular este comunitatea internațională extraordinara care s-a format în jurul acestui concurs. Sub sloganele #celebratethesport și #UnitedBySummits, alergătorii montani din toate colțurile lumii se reunesc, o dată pe an, în superba regiune SalzburgerLand pentru a sărbători sportul și pasiunea lor.

adidas TERREX INFINITE TRAILS 2023, foto: Jens Klatt

În jur de 80 de persoane formează grupul de organizatori care călătorește la INFINITE TRAILS. Aceste comunități se antrenează împreună și atrag noi pasionați care abia acum descoperă frumusețea sportului. Lucrul ăsta se vede la vârsta participanților, pentru că 56% dintre ei sunt sub 35 de ani, 31% sub 30 de ani și în jur de 40% sunt femei.

adidas TERREX INFINITE TRAILS 2023, foto Ronny Katsch

INFINITE TRAILS este accesibil tuturor nivelurilor de antrenament. De la începători, care abia acum intră în contact cu primul lor concurs de 15 km cu 900 m urcare, până la ultramaratoniștii care atacă cei 60 km cu 5000 m urcare, traversând cele trei vârfuri din Gastein. În 2023 portofoliul de trasee a fost mărit cu proba de 30 km, locurile la această distanță fiind și ele imediat ocupate.

Cu toate astea, ideea principală a concursului este participarea pe echipe, unde nu alergi doar pentru tine ci și pentru coechipierii tăi. Trei alergători pornesc în ștafetă la categoriile feminin, masculin sau mixt, toate echipele trebuind să acopere o distanță de 100 km și 7600 m diferență de nivel, împărțite în trei ture formate din: tura S = 21 km / 1900 m; tura M = 35 km / 2700 m; tura L = 44 km / 3000 m urcare. Pentru a se asigura că există suficient timp și lumină pentru concurs, toți cei trei membri ai echipei pornesc dimineața, în același timp.

În plus față de generoasa diferență de nivel ce trebuie acoperită și în jurul celor 350 de voluntari poziționați de-a lungul traseelor, acest eveniment bine pus la punct oferă după concurs participanților o zonă aproape luxoasă unde se pot relaxa, cu mai multe saune, căzi cu masaj, lac în care poți înota și centru de fizioterapie pentru recuperare după concurs.

Alpentherme Gastein va fi disponibil exclusiv pentru participanți în ziua concursului și va servi pe post de grădină a sportivilor, cu intrare gratuită inclusă în taxa de participare. Și pentru a se asigura că până și ultimii concurenți sosiți la finiș se bucura de toate avantajele, ceremonia de premiere va avea loc în incinta thermelor, totul culminând cu o imensă petrecere la piscină.

Cireașa de pe tort a weekendului este brunchul Kaiserschmarrn servit pe vârful Stubnerkogel unde finișerii se pot bucura, din nou, de peisajele de vis din munții Gastein, privind cu mândrie la potecile pe care tocmai le-au cucerit cu o zi înainte.

Înscrierile sunt deschise, iar taxa de participare variază între 49 euro de persoana și 387 euro de echipă în funcție de traseul ales. Locurile sunt limitate la 150 echipe sau 250 alergatori solo pentru traseele 60K / 45K / 30K și 500 participanti pentru traseul 15K. Înscrierile se închid pe data de 6 august 2024 sau când toate locurile au fost ocupate.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − 2 =