Acum citesti
A schiat 2993 de zile consecutiv şi a scos o carte despre asta

6188708729_be5a525d78_oMulţi iubitori de zăpadă şi-ar dori ca iarna să nu se mai termine niciodată, iar pentru cei care sunt suficient de norocoşi să locuiască într-o zonă de munte, chiar dacă vine şi vara, tot mai au zăpadă de schiat. Mulţi au avut ambiţia să schieze în fiecare zi din sezon, unii chiar şi în fiecare zi dintr-un an.

Rainer Hertrich locuieşte în Summit County, Colorado şi în 2012 a reuşit ceva complet nebunesc: 2993 de zile consecutive de schi, un record care are şanse să rămână multă vreme în picioare. Pentru aceasta, el a migrat cu schiurile din zona casei, spre primăvară, în zona Mt. Hood Timberline pentru o zăpadă mai bună iar toamna, când zăpada dispare aproape total în emisfera nordică, a schiat an de an în Argentina. Inspiraţia lui a venit de la trofeul onorific „The Big One” oferit în zona sa natală sub forma unei plăcuţe memoriale celor ce reuşesc să schieze mai mult de 6.000.000 m de diferenţă de nivel într-un singur sezon.

Scopul său a fost să schieze 3000 de zile la rând, dar după a 2993-a zi a suferit o aritmie cardiacă, i s-a făcut rău şi s-a trezit la Terapie Intensivă. Spune totuşi că nu regretă acest lucru şi că oricum de la început era pregătit psihic să nu reuşească şi că oricum este fericit de realizare, un record care va sta multă vreme în picioare, cu siguranţă!

De acum, schiorul a anunţat că îşi va petrece verile făcând ceea ce nu a reuşit să facă în cei peste 8 ani de schiat încontinuu, în general activităţi la mare. Iar iarna el poate fi găsit pentru a auzi poveştile sale în restaurantul Double Diamond din localitatea sa de reşedinţă.

Tot în acelaşi restaurant s-a lansat zilele acestea cartea „The longest run: How a Colorado ski bum skied every day for more than eight years”, realizată cu ajutorul scriitorului Devon O’Neil.

Cartea poate fi achiziţionată de pe Amazon.com

Articol via unofficialnetworks.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 1 =