Acum citesti
Costul participării la competițiile de mtb pe etape. Partea a treia.

În partea a treia vom aborda două competiții mai puțin cunoscute, una mai aproape de casă și alta mai îndepărtată. Prima pe lista celor de la marathonmtb.com e Sudety MTB Challenge, o competiție la care mi-am propus să ajung și eu cândva, asta după ce mă plictisesc de Transalp care e aproximativ în aceeași perioadă sau imediat înainte.

4. Sudety MTB Challange117_MTB_Challenge_18K0600

Costul înscrierii este cel mai redus de până acum, competiția beneficiind de una dintre cele mai mici taxe de înscriere din lume, pentru o cursă de mtb pe etape. În funcție de momentul la care optați să achitați taxa, aceasta poate să varieze de la 250 euro la 500 euro de participant, însă de regulă înscrierea costă 325 euro, dacă o faceți într-un termen rezonabil(până pe 30 aprilie, cursa având loc la sfârșitul lunii iulie).

Numărul zilelor de concurs: 6

Cazarea: puteți opta între camp-ul oferit de organizatori în pachetul standard, acesta fiind inclus în taxa de înscriere. În cadrul camp-ului se va înnopta în săli de sport, școli și diverse hale. De asemenea aveți șansa de a opta pentru cazare la hoteluri și pensiuni, în camere single, duble sau triple începând de la 325 euro și până la 425 euro.

Masajul costă 80 de euro în plus pentru toată durata competiției.

Alimentația: în timpul competiției organizatorii pun la dispoziția concurenților puncte de alimentare dotate cu toate cele necesare, dar pentru o taxă suplimentară de 40 de euro veți primi două bidoane cu băutura isotonică, două geluri și două energy bar-uri înainte de fiecare etapă. Tot în taxa de înscriere mai sunt cuprinse și două mese pe zi, mic dejun și cină, însă pentru a respecta logica demersului putem calcula încă 15 euro pe zi pentru mesele suplimentare.rootsPentru spălarea echipamentului de ciclism nu se poate recurge la servicii oferite de organizatori, de aceea trebui să vă ocupați dvs. de capitolul ăsta sau să încercați să vă înțelegeți cu cei de la cazare.

O noapte înainte și una după eveniment nu vă vor costa în plus, având în vedere că sunt cuprinse în taxa de înscriere.

Astfel costul pentru o zi de concurs va fi în jur de 146 euro, cel mai redus de până acum! Traseul de concurs este total difert față de ce veți întâlni la alte competiții din vestul Europei, fiind foarte tehnic și presărat cu multe zone care se aseamănă foarte mult cu munții noștri. În principiu cu un buget de 500 de euro puteți participa la această competiție, iar dacă luați în calcul și apropierea față de România, atunci Sudety MTB Challange din Polonia va deveni cu siguranță atractiv atât din punct de vedere financiar, cât și din prisma experienței pe care o oferă.

A cincea oprire pe listă e reprezentată de un concurs în estul îndepărtat.

5. Mongolia Bike ChallangeDSC_7743-2Taxa de înscriere e de 1850 de euro cu toate că dacă vă înscrieți la timp aceasta se va mai reduce cu câteva sute de euro(1590 euro).

Numărul zilelor de concurs: 6

Cazarea: din păcate sau ca norocul, depinde de perspectivă, nu veți putea opta pentru hoteluri luxoase, cazarea făcându-se la camping-ul specific oferit de organizatori.

Masajul se vrea a fi unul dintre cele mai bune pe care le puteți întâlni la un concurs de mtb și costă 40 de euro ședința.

Alimentația din timpul cursei este suficient de bună, însă luăm în calcul niște geluri și energizante personale care vor costa în jur de 15 euro/zi. Mesele oferite de organizatori au un specific culinar local, de aceea s-ar putea să nu vă placă, iar cei de la marathonmtb.com sugerează să vă aduceți mâncarea preferată cu dvs. Luăm în calcul cam 30 de euro în plus la plecare și încă 30 de euro cheltuiți în localitatea de unde se pleacă în cursă.p4pb10060666Spălarea hainelor se face de fiecare concurent în parte.

Pentru cazarea înainte și după eveniment veți scoate din buzunar în jur de 250 euro.

Astfel costul pe zi pentru Mongolia Bike Challange e de 393 euro. Dacă luăm în calcul și biletele de avion și alte cheltuieli suplimentare, costul pe zi va fi unul dintre cele mai ridicate. Competiția se vrea a fi extremă, chiar dacă traseul de concurs a fost redus de la 10 la 6 zile, iar distanțele pe etapă au scăzut și ele semnificativ. Condițiile meteo extreme compuse din vânturi intense, temperaturi ridicate, furtuni și peisajele sălbatice fac din MBC o incursiune în necunoscut.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 + 12 =