Acum citesti
5 Bikepark-uri pe care trebuie să le vizitezi

Odată ce vei păși pentru prima dată în viață într-un Bikepark, este de la sine înțeles că vei deveni dependent rapid. Bikepark-urile sunt alternativa ideală atunci când rămâi în pană de trasee sau dorești să încerci ceva nou. În acest articol îți voi prezenta 5 Bikepark-uri pe care trebuie să le vizitezi și care-ți vor oferi cu siguranță multă, multă distracție!

Majoritatea din cele prezentate mai jos se află destul de aproape, în țări precum Germania, Austria sau Elveția. Deci nu ar fi o idee rea ca atunci când își planifici concediul de vară să faci o orpire la:

1.Bad Wildbad – Germania

Îți pune la dispoziție 8 trasee: downhill, freeride, dual slalom, 4x sau poteci. Majoritatea traseelor sunt consemnate ca fiind grele, așadar gândește-te bine dacă ajungi aici cu bicicleta potrivită. Costul este de 26 euro/zi sau 17.50 euro pentru 4 ore.

Detalii pe bikepark-bad-wildbad.de.

2.Bikepark Winterberg – Germania

Dispune de 8 trasee cu un nivel de dificultate diferit. Astfel, în acest Bikepark atât începătorii cât și profesioniștii se pot distra la fel de bine: 4x, Free Cross, Downhill, North Shore, Slopestyle, Fun Ride și Continental Track. Costul este de 27 de euro/zi.

Detalii pe bikepark-winterberg.de.

3.Freeride Saalbach-Hinterglemm – Austria

Ai la dispoziție 7 trasee, gândite atât pentru weekend warriors cât și pentru experți. Cel mai lung traseude freeride are 10 km, presărat cu obstacole care cu siguranță vor face deliciul cursei. O zi te costă 31.50 euro.

Detalii pe freeride.bike-circus.at.

4. Champéry-Val-D’Illiez – Elveția

Downhill, 4x sau Freeride. Pentru 21 de euro/zi poți savura din plin cele 6 trasee ale Bikepark-ului elvețian. Poți să cobori die de la 1.620 la 1.055 de metri sau de la 2.140 la 1.660 de metri. Și mai ai la dispoziție un traseu de Cross Country UCI. Ce altceva îți mai poți dori?

Detalii pe bikepark.ch.

5. Whistler – Canada

Unul dintre cele mai renumite Bikepark-uri din Canada, îți pune la dispoziție nu mai puțin de 50 de trasee! Da, 50! Cu denumiri precum Devils Club, Karate Monkey sau Drop in Clinic, este 100% sigur că vei găsi un traseu și pe gustul tău. Costul este de 55 $/zi.

Detalii pe www.whistlerbike.com.

Cunoști și alte bikepark-uri sau vrei să ne povestești mai multe despre cele pe care le-ai vizitat? Te invităm să te exprimi în rubrica de comentarii de mai jos.

Vezi Comentarii (3)
  • salutare. am vazut ca ati pus si circuitul Saalbach-Hinterglemm. eu anu asta m-am mutat aici in apropiere de saalbach, inca nu am avut ocazia sa ma duc in bikepark, dar cu prima ocazie am sa fac poze si o sa va trimit. vreau sa va spun ca oamenii de aici sunt foarte pro mountain bike, c-am toata lumea are asa ceva cel putin 2. aici bicicleta se simte ca acasa, de la cross country, downhill, AM si road. poate de aia au si nume mari in acest sport. imi pare rau ca la noi in tara la ce munti avem, am putea avea si noi printre cele mai faine bike parkuri. din pacate stim toti ca nu numai la capitolu acesta suferim, ci c-am peste tot. va salut din austria, spor la pedalat la toti, si o vara cat mai frumoasa.

  • Dovada vie, daca te muti intr-o tara civilizata, nu inseamna ca si stii sa scrii. Noroc ca austriecii nu te intreaba de limba romana. Succes in noua ta viata. P.S. Lasa dracu Bikepark-urile si invata sa scrii, in felul asta nu faci si tu parte din categoria aia colorata.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × three =