Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Înscrierile pentru Lunca Timișului Trophy 2019 au intrat în ultima săptămână. Doar până Marți, 26 Martie, doritorii se mai pot înscrie în competiție și pot veni pe Luncă, să sărbătorească Ora Pământului conectați cu natura.
De la organizator:
„Lunca Timișului Trophy” este un eveniment sportiv care cuprinde curse destinate deopotrivă cicliștilor și alergătorilor, de toate vârstele. Peste 200 de concurenți din țară și din străinătate sunt inscrisi deja la evenimentul ce va avea loc Sambata, 30 Martie, lângă Urseni, la 10 km de Timișoara, începând cu ora 10.00.
Pentru pasionații sportului pe două roți sunt pregătite 3 trasee, 2 de mountainbike cu lungimi de 30 respectiv 60 de kilometri prin Lunca Timișului, între Urseni și Sag și o cursă de ciclocross. Chiar dacă este pe plat, traseul de MTB cuprinde zone tehnice pe iarbă, pământ, pietriș sau prin pădure. Cursa de cyclocross va avea șapte sau opt ture mai scurte, de aproximativ 3 kilometri fiecare și include elemente specifice unui circuit de cyclocross: nisip, bariere de lemn, urcări, coborâri, zone tehnice și zone de viteză.
Alergătorii au de ales între două curse, cursa de 10 km și cea de semimaraton, ambele parcurgând aproximativ același traseu de cross-country, cu iarbă, nisip, pământ, poteci prin pădure etc.
O parte din banii din taxele de înscriere vor fi direcționați înspre dezvoltarea taberei de educație ecologică ”Zero Waste Summer School” destinată elevilor din clasele V-VIII. Informații suplimentare pot fi găsite pe pagina Facebook a evenimentului. Doritorii se pot inscrie aici.
Lunca Timișului Trophy este un eveniment organizat de EcoStuff Romania cu sprijinul Primăriei Moșnița Nouă, fiind sponsorizat de Decathlon Romania și susținut de Continental, DS Smith, Akwel, United Business Center part of OpenVille și CrearView Media. Cronometrarea este asigurată de Linia de Sosire, de hidratare și energizare se ocupă High Energy, iar mâncarea cade în sarcina celor de la Scârț Loc Lejer.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.