Acum citesti
(P) Federației Română de Ciclism propulsată în 2025 de Suzuki!

Ciclism nu înseamnă doar dat cu bicicleta. Cu atât mai puțin înseamnă doar asta, cu cât nivelul sportiv este mai sus, mai profesionist. Iar când ajungi la un astfel de nivel ciclismul presupune o mulțime de deplasări oficiale, concursuri și evenimente la care cicliștii, oficialii și staful tehnic trebuie să participe. Lotul național de ciclism al României are nevoie de mobilitate, pentru a ajunge cât mai repede și cu cât mai puțin efort la concursurile la care participă și ne reprezintă.

Este și motivul pentru care Federația Română de Ciclism a căutat un partener de încredere care să ajute și să sprijine deplasările sportivilor, atât în țară cât și în străinătate. Astfel, Suzuki România a răspuns la această provocare, oferind patru autoturisme Suzuky Swace Hybrid, mașini cu ajutorul cărora deplasările se vor face foarte ușor și în siguranță.

De ce a fost ales Suzuky Swace?

Noul Swace va fi folosit de lotul național la toate evenimentele importante de ciclism, naționale și internaționale, cum ar fi Turul României, Turul Sibiului, Turul Ținutului Secuiesc, dacă vorbim de ciclism șosea, sau la concursurile internaționale precum Balcaniade sau Campionate Mondiale.

Cum ajută Suzuky Swace Hybrid la evenimente?

FRC a ales această mașină pentru a profita de avantajele pe care le oferă. Fiind un autoturism hibrid, se pot folosi de ambele motoare. Electric în oraș, pentru poluare redusă, apoi termic când mașina este în caravană și trebuie ajuns urgent la un ciclist din lotul național care are nevoie de asistență.

Suzuky Swace dispune de trei moduri de condus: Eco, Normal și Sport. Le-am testat și noi pe toate trei și fiecare vine cu avantajul lor. Dacă modurile Eco și Normal sunt foarte potrivite e folosit în condiții normale de drum, când apare o urgență pe traseul de concurs, modul Sport ajută negreșit! Iar pe Sport, mașina chiar devine extrem de sprintenă!

La concursuri, mașinile vor fi intens folosite. Portbagajul, cu un volum generos de 596 litri sau chiar 1.606 litri în varianta cu bancheta rabatată, va fi extrem de util, aici trebuind să fie transportat foarte mult echipament. De la nutriție sportivă, haine și echipament tehnic, la componente și piese de schimb pentru biciclete.

O condiție foarte importantă pe care trebuie să o îndeplinească mașinile care fac parte din caravană și însoțesc un Tur, este înălțimea lor maximă. Mai precis, acestea nu pot depăși limita de 1,66 m, iar cu o înălțime de 1,46 m, Suzuki Swace se încadrează fără probleme.

Ajungem în siguranță la concursuri, dar și înapoi acasă cu Suzuky Swace

Cele patru mașini vor ajuta staff-ul tehnic și sportivii din lotul național să ajungă în siguranță la evenimente, dar și înapoi acasă, după concursuri și deplasări. Știe toată lumea că aceste deplasări presupun multă oboseală fizică și psihică. Pe de o parte cicliștii sunt extrem de solicitați, dar și staff-ul. Așadar, este reconfortant de știut că atunci când este nevoie te poți baza pe tehnologia și elementele de siguranță cu care noua Suzuki Swace este echipată.

În privința sistemelor de siguranță active nu putem să nu enumerăm tehnologii precum avertizare de părăsire a benzii, asistență la menținerea benzii, sistem de frânare automată de urgență, cruise control adaptiv, recunoașterea semnelor de circulație, asistență la pornirea în rampă.

La capitolul sisteme de siguranță pasive, airbag-urile sunt prezente peste tot: frontale, laterale, pentru genunchii șoferului și tip cortină, asigurând protecție sporită pentru toți pasagerii. De asemenea structura mașinii este ranforsată, construită astfel pentru a absorbi energia în caz de impact și protejarea ocupanților.

Monitorizarea unghiului mort este un sistem de asistență la condus, extrem de util șoferului, atunci când se afla în caravană, printre cicliști, dar și în trafic, în viața de zi cu zi. Cu doar o privire rapidă în oglinzile laterale, șoferul știe dacă are cicliști pe laterale în spate, chiar dacă nu îi vede. Toate ajută și contribuie la o experiență mult mai plăcută de concurs, dar nu numai. Pentru ca la final, după o lungă și epuizantă zi în cadrul unei etape din Turul României spre exemplu, toată lumea ajunge mai odihnită la hotel. Pentru că a doua zi tot tăvălugul o ia de la capăt!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 1 =