Acum citesti
Da, și eu pot! Turul “Interiorul Carpaților pe Bicicletă cu Diabet”

Sambata, 24 Noiembrie 2018, ora 10.00, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune – A.P.A.A. are plăcerea să vă invite la prezentarea finala a evenimentului “Da, și eu pot – Intra Carpatian Tour”, în sala Luvru a Hotelului Capitol din Bucuresti.

Acest eveniment inchide calendarul Turului “Interiorul Carpaților pe Bicicletă cu Diabet”. Anul acesta Gabriela și Cristian Airinei au pedalat 1.200 km pentru copii și tinerii cu diabet tip 1.

În anul 2017, Gabriela și Cristian Airinei au făcut Turul României pe bicicletă, Gabriela fiind prima persoană cu diabet tip 1 care, însoțită de soțul ei, a pedalat 2,600 km, în 26 zile, acum încep o nouă aventură.

Gabriela Airinei

Pe langa cei doi temerari, Gabriela Airinei pacient cu diabet tip 1 si sotul ei, Cristian Airinei la acest eveniment deosebit vor participa:

  • Roddy Ridle (Scotia – UK) – pacient cu diabet tip 1 care in anul 2016 a ocupat locul 2 la Ultra Maratonul arctic 6633;
  • Tiberiu Useriu – triplucampion la maratonul arctic, 6633;
  • Vlad Tanase, alergator de anduranta, ocupantul locului 3 la acelasi maraton in anul 2016;
  • Radu Partineanu, cicloturist, primul roman care a strabatut Americile pe bicicleta.

Roddy Riddle, ex-ciclist internațional rutier și tip 1 diabetic.

“Am fost diagnosticat cu diabet la vârsta de 40 de ani, iar până în acel moment, știam foarte puțin despre condiție. Scriu aici pentru a crește gradul de conștientizare a diabetului de tip 1 și de a inspira oamenii să își asume un control mai bun asupra stării lor, astfel încât aceștia să poată duce o viață fără limite. Sunt dovada vie că se poate face.”

foto – Arhiva personala

SUPER sportivul Roddy Riddle a devenit primul scotian care a terminat o cursă dezlănțuită asupra tinuturilor înghețate din Cercul Arctic.

Roddy Riddle, din Inverness, a completat modelul 6633 Arctic Ultra – descris ca fiind unul dintre cele mai dure, mai reci și mai vantoase curse de picior – din lume – pe locul al doilea și cu o zi înainte de termenul limită. Prin trecerea liniei de sosire pe malurile Oceanului Arctic de la Tuktoyaktuk din nordul Canadei, el a obtinut de asemenea distincția de a fi primul diabetic de tip 1 care a finalizat faimoasa provocare de 350 de mile / 563 km.

Cel mai important lucru este creșterea gradului de conștientizare pentru ceea ce poate fi atins cu diabet zaharat de tip 1 și pentru a arăta că nu ar trebui să vă oprească realizarea obiectivelor în viață.

Dl. Riddle, care a devenit ambasador al vieții cu diabet zaharat, și-a reușit starea de sănătate în timpul evenimentului exuberant.

El a finalizat, de asemenea, numeroase curse lungi, inclusiv “pedeapsa” de 230k Marathon de Sables din deșertul Sahara.

Tibi Useriu – „Nu ştiam că există atâtea feluri de frig“

Tibi Uşeriu, românul cu o poveste de viaţă demnă de un thriller.

foto – Arhiva personala

Românul Tibi Uşeriu este singura persoană din lume care a reuşit să câştige de trei ori la rând cel mai dur maraton din lume, Ultra 6633. Performanţa sa a stârnit admiraţia tuturor, dar puţini ştiu că Tibi Uşeriu are o poveste de viaţă incredibilă, demnă de un film de aventuri. Dezvăluirile despre drumul său în viaţă, de la infractorul care a evadat din două închisori şi a fost vânat de Interpol şi până la sportivul de anduranţă care este astăzi, au fost făcute chiar de Tiberiu Ușeriu, într-o carte.

„Cursa NU s-a terminat  dar Tibi Useriu s-a invins ! Tibi s a castigat demult!

Intr un iad alb inainteaza la -38 de grade fara piele pe talpi.
Cu fiecare pas dureros calca in picioare frici, neputinte, dureri.
Ale lui si ale noastre.
TIBI, Sania ce o tragi dupa tine e din ce in ce mai grea. Stiu.
E plina cu toata dragostea si admiratia noastra.
Cu toate gandurile si rugile noastre pentru tine.
Tibi, te ai invins deja. Te-ai castigat deja!
Stiu, drumul nesfarsit e in tine…
Go, baiatule. Sa fii sanatos si sa ti dea Dumnezeu putere !
Si nu uita ca te iubim si ti multumim pentru tot!”, Oana Pellea.

Vlad Tanase – „Trebuie sa vrei, nu sa iti doresti, aici e cheia…”

Alerg din pasiune pentru acest sport, iar uneori mai fac si cate un triatlon, totul in timpul liber. Da, exact acel timp liber care si mie-mi lipseste de foarte multe ori, dar pe care reusesc sa “mi-l fac rost”, printre slujba full time si “obligatiile” sociale.

Exista o voce care imi spune ca am dus pasiunea asta la extrem alergand distante cu trei cifre, in conditii uneori ostile sau pe parcursul catorva zile. Alta voce imi spune sa caut provocari tot mai interesante.

De fiecare data pana acum, cea de-a doua voce a castigat si m-am intrebat de ce? Pentru ca sportul de anduranta ma face pe mine sa simt ca traiesc, ca ma bucur de prezent, de-asta. Si tare mult m-as bucura sa incerci macar sa ma intelegi luand parte fie doar ca simplu spectator la un astfel de eveniment.

Si daca ai nevoie de un imbold, sunt aici sa-ti impartasesc din gandurile, trairile, aventurile si cunstintele mele. Poate asa, candva, imi vei da dreptate. Poti.

Radu Paltineanu – „Am plecat în această aventură pentru 9 luni de zile, și iată, s-au împlinit 3 ani de când umblu și învăț, de când încerc să cunosc lumea și pe mine, de când pedalez Americile, bucățică cu bucățică.”

foto – Arhiva personala

Român-canadian, alpinist, cicloturist și blogger, Radu este mai presus de toate un pasionat al aventurii și călătoriei. Dacă în 2013 traversa în echipă mare parte a Scandinaviei și Europei de Est pe bicicletă (peste 2,400 de km) pentru a trage un semnal de alarmă în privința proiectului minier propus la Roșia Montană, anul ce a urmat, acesta a decis să traverseze întreaga Europa și Asie centrală cu autostopul. Cu ocazia încheierii expediției de peste 14,000 de km parcurși cu autostopul de la Paris la Teheran, în Iran, Radu organizează și o ascensiune pe vârful Damavand (5671 m), cel mai înalt vârf vulcanic al Asiei, începând astfel proiectul „7 Volcanic Summits”. În 2015, Radu și-a propus un proiect și mai ambițios, și anume să fie primul român care traversează cele două Americi pe bicicletă, din Alaska până în sudul Argentinei, pedalând prin toate țările nord, central și sud americane. Pe scurt, asta înseamnă peste 34,000 de km de pedalat (inițial proiectul includea doar 24.000 de km pe direcția nord-sud), 22 de țări (+1 teritoriu) (inițial proiectul cuprindea doar 14 țări) și multe dificultăți și obstacole. Mai mult, în cadrul aceleiași expediții Radu are în plan și două ascensiuni spectaculoase, pe cel mai înalt vârf vulcanic al Americii de Nord, vf. Orizaba (5636 m), respectiv pe cel mai înalt vârf vulcanic al Americii de Sud, vf. Ojos del Salado (6893 m).

Radu Paltineanu – 23 Octombrie 2018

Doamnelor și domnilor, am reușit! Astăzi, la orele 21:51 am ajuns în Ushuaia, capătul expediției mele americane, unind astfel cele două extreme ale Americilor, pe bicicletă. Mai precis, Deadhorse în nordul Alaskăi și Ushuaia, în sudul Țării de Foc, în prima aventură românească de acest gen. Închei această expediție cu 34.554 de km pedalați și alți 4.100 de km navigați pe cursul fluviului Amazon, kilometri care m-au purtat prin toate țările și teritoriile continentale ale Americii de Nord și Sud: Alaska (SUA) – Canada – SUA – Mexic – Guatemala – Belize – El Salvador – Honduras – Nicaragua – Costa Rica – Panama – Columbia – Venezuela – Brazilia – Guyana – Surinam – Guiana Franceză (Franța) – Peru – Ecuador – Bolivia – Argentina – Paraguay – Uruguay și Chile.

foto – Arhiva personala

Mi-am început expediția americană pe 5 august 2015, în tundra alaskană, coborând apoi în paralel cu lanțul munților Stâncoși, Canada și Statele Unite. A urmat deșertul Chihuahua, Platoul Central Mexican, ascensiunea pe cel mai înalt vulcan din America de Nord, Orizaba (5.636 m), jungla din sudul Mexicului și Guatemala, vulcanii Americii Centrale și căldura infernală a Tropicelor.

Din Columbia, am luat-o spre est, începând să zig- zăguiesc pe întreg continentul sud american. Au venit, pe rând, Marea Savană și cascada Angel în Venezuela, jungla guyaneză, Amazonia și atingerea punctului cel mai îndepărtat de centrul Terrei, vârful Whimper (6.268 m) din Masivul Chimborazo, în Ecuador. Apoi, deșertul de pe coasta peruană, altiplano andin, unde am pedalat, uneori, la peste 4.500 de m altitudine, căldurile infernale din nordul Argentinei și Paraguay și, în final, stepa nesfârșită a Patagoniei. Pot spune cu mâna pe inimă: wow, what an amazing journey!

În afară de locurile traversate, această aventură a avut și un profund impact cultural și uman asupra mea, fiind posibilă doar cu ajutorul oamenilor mulți care și-au deschis inimile și casele și m-au primit la ei și ajutat. Așadar, vreau să mulțumesc din suflet, tuturor celor care m-ați urmărit de-a lungul acestor ani și m-ați sprijinit cu donații. Doar datorită vouă a fost posibilă această experiență. Cu lacrimi în ochi, vă mulțumesc!

Pentru ca proiectul nostru este finantat din donatii si ceva sponsorizari, dar si pentru ca ne dorim ca acest eveniment sa fie la nivelul asteptarilor voastre venim cu cateva detalii si rugaminiti.

Programul il vom definitiva in curand, dar va fi cu siguranta un eveniment intins pe toata ziua, de aceea avem prevazuta o masa de pranz.

– persoanele cu diabet au acces gratuit la masa de pranz;

– cei ce insotesc copii (sub 18 ani) cu diabet au acces gratuit la masa de pranz;

– cei ce doresc sa serveasca masa de pranz cu noi si invitatii nostrii sunt bineveniti, dar vor trebui sa sustina cauza „Da, si eu pot!” cu o donatie.

Donatia minima recomandata este de 100 lei si se face in contul:

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune – A.P.A.A., CF: 27786598, IBAN: RO36INGB0000999907457526 deschis la: ING BANK Bucuresti

Pentru inscrieri va rugam sa urmati pasii de aici.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 3 =