Acum citesti
WinterTri Challenge Izvorani deschide sezonul de triatlon

Pe 28 februarie 2015, Clubul Sportiv Smart Atletic vă dă întâlnire la Izvorani unde va pune în scenă cea de a IV-a ediţie a competiţiei WinterTri Challenge. Concursul de triatlon a crescut de la an la an. Din 2012, când avea la start doar 100 de participanţi, a ajuns ca, în 2015, să aibă peste 600 de pasionaţi de mişcare şi voie bună.

Afis wintertri challenge 2015

Evenimentul se va desfășura în cadrul Complexului Olimpic Sydney 2000, un loc cu tradiție în competiţiile de anvergură. Odată cu acest eveniment, se deschide sezonul competițiilor de triatlon din România în acest an.

„Totul a pornit ca un experiment, un triatlon atipic cu probele în ordine inversă, prins în calendar intr-o perioada rece, noroioasă sau înzăpezită, dar s-a dovedit a fi un real succes. În acest moment Winter Triathlon Challenge este al 3-lea triatlon ca marime din România, cu peste 600 de participanţi. Acest succes este datorat în primul rând participanţilor care au îmbrăţişat acest concept şi ne-au dovedit că vremea rece şi urâtă nu este un motiv de a sta în casă la televizor, ci poate să fie un bun prilej pentru a face sport”, declară Vlad Stoica, Preşedinte Smart Atletic.

Peste 600 de participanți la start

Triatlonul va începe cu proba de alergare, se va continuă cu cea de bicicletă, iar finishul este în bazinul olimpic acoperit (după parcurgerea celor 500 m de înot). Traseul de alergare este 100% off-road, pe poteci, drum forestier și drum pietruit, iar cel de bicicletă este pe asfalt.

 

Probele în care se vor întrece participanții sunt următoarele:

  • triatlon – 5.5km alergare, 12km bicicletă, 500m înot | individual și ștafetă
  • duatlon – 5.5km alergare, 12km bicicletă, 4,5km alergare | individual și ștafetă

La start sunt așteptați peste 600 de participanți, de la copii până la vârstnici, iar aproximativ jumătate dintre cei inscriși se află la primul lor triatlon. Anul acesta WinterTri se va desfășura cu sprijinul partenerilor Orange, BCR, Ciuc, 140bpm, Carrefour, Carpat Sport, Barilla, Skoda, Castrol, Felt, Castelli, PowerBar şi Blackhawk Security Romania.

WinterTri este evenimentul care deschide și sezonul competițional Smart Atletic – TriChallenge Circuit 2015, care reunește triatlonul de la Izvorani, maratonul de înot în mare – Aqua Challenge Mamaia, Triathlon Challenge Mamaia și TriKids Challenge București, duatlon și cros pentru copii.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 − eleven =