Acum citesti
Turul Italiei 2014: Numele grele, reduse la tăcere de Diego Ulissi

Ieri s-a consumat în Giro prima etapă cu final în ascensiune, chiar dacă ultima dificultate de traseu a fost un deal. Cu toate acestea, scena a fost pregătită pentru o luptă pentru niște secunde care se pot dovedi prețioase în zilele ce urmează, luptă din care a ieșit învingător Diego Ulissi (Lampre-Merida), aflat la al doilea succes de etapă în Turul Italiei.

giro

Vântul și ploile trecătoare au jucat un rol important în economia cursei, dar nu au împiedicat formarea unei evadări de 11 oameni, printre care Elia Viviani (Cannondale), Ben Swift (Team Sky) și Tyler Farrar (Garmin-Sharp) care au mers pentru punctele de la sprintul intermediar. Swift a avut câștig de cauză, pe când Miguel Angel Rubiano (Colombia) și-a adjudecat singura cățărare a zilei. După ce și-au făcut numărul, plutonul, condus de Orica-GreenEdge, Astana, Sky și Movistar le-a curmat ecartul și așa șubred, prinzându-i pe ultimii evadați cu 23 de kilometri înainte de final.

Șoseaua umedă părea să anunțe o nouă sesiune de patinaj artistic, însă marea majoritate a rutierilor au scăpat, niciun favorit neavând parte de vreun incident. Gianluca Brambilla (Omega Pharma-QuickStep) chiar a fost mai cutezător și a atacat pe coborâre, aventura sa dovedindu-se scurtă, după ce „dulăii” lui Joaquim Rodriguez (Katusha) au trecut la trenă. Tot catalanul a dat tonul atacurilor, pornind cu 500 de metri înainte de final, însă ritmul său, precum și a celorlalți favoriți, printre care Cadel Evans (BMC), Julian David Arredondo (Trek) sau Rigoberto Uran (Omega Pharma-QuickStep) nu a fost suficient să-i facă față lui Ulissi.

Fostul dublu campion mondial de juniori a încheiat cursa cu un avans de o secundă față de urmăritori, printre aceștia afându-se și Michael Matthews (Orica-GreenEdge) care își păstrează astfel tricoul roz. Locul secund a fost ocupat de Evans, pe când revelația Arredondo a completat podiumul.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 + 9 =