Acum citesti
Turul Italiei 2014: Nacer Bouhanni câștigă printre căzături

Revenirea Turului Italiei 2014 în țara care îi dă numele nu a debutat în cel mai fericit mod posibil pentru rutieri. Etapa a 4-a, și așa cu o lungime modică de 112km, a fost neutralizată din cauza condițiilor meteo, chiar sportivii boicotând întrecerea ca urmare a șoselei ce semăna mai mult cu un patinoar. Totuși, acest lucru nu i-a ferit de căzături și, după un slalom abil, Nacer Bouhanni (FDJ.fr) și-a trecut în cont etapa de ieri.

giro

Nu s-au acordat nici bonificații la finalul etapei și, chiar dacă toți rutierii au fost notați cu același timp de sosire, stabilit cu câțiva kilometri înainte de finalul efectiv de către comisari, s-a pus în joc victoria de etapă, mai mult de dragul spectacolului și a spectatorilor.

Așadar, ultimii 8 kilometri s-au alergat în goana mare, dar cu vedeta sprintului Marcel Kittel (Giant-Shimano) scoasă din cursă de o răceală, lupta de la sosire avea să fie mai mult decât deschisă. Câteva căzături și, pe urmă, abordarea mult prea grijulie a virajelor s-au ocupat de trierea grupului care avea să ajungă în ultimul kilometru. Mai multe grupuri erau înșirate pe șosea, dar în frunte se aflau 4 coechipieri de-ai lui Kittel, gata să îl răzbune, urmați de Giacomo Nizzolo (Trek Factory Racing) și Roberto Ferrari (Lampre-Merida). Luka Mezgec (Giant-Shimano) declanșează devreme sprintul, cam cu vreo 350 de metri înainte de final, pornind puternic și părând a se desprinde în câștigător.

Dar aparențele înșală și, aproape pe nesimțite, Bouhanni se apropie de el, îl depășește și mai aduce o suită de alți adversari după el. Niciunul dintre aceștia nu reușește însă să îl învingă pe francez, locul secund fiind completat de Nizzolo, pe când Tom Veelers, cel care l-a lansat pe Mezgec, completează podiumul.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five + 4 =