Acum citesti
Transilvania Bike Trails Race promovează traseele de mountain bike de la Târnava Mare

Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) este un concurs de mountain bike ce va avea loc pe data de 26 iulie 2014, cu start și finish la Viscri, al cărui scop este acela de a promova rețeaua de trasee de bicicleta ce leagă satele săsești din zona Târnava Mare cu Sighișoara.

mtb

Rețeaua de trasee este dezvoltată de către Fundația ADEPT Transilvania, cu sprijinul Fundației Orange, și va avea o lungime totală de aproximativ 100 km până în luna mai 2015 și va lega 10 sate din zonă cu Sighișoara.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a oferi o experiență unică utilizatorilor, de a atrage un număr cât mai mare de iubitori ai mișcării în aer liber în zonă și de a crește veniturile localnicilor printr-un turism verde și responsabil. Traseele sunt pietruite pentru a se evita producerea de noroi, sunt ușor de urmărit, sunt construite în proporție de 80 % prin pădure și pot fi utilizate pe toată perioada anului, exceptând perioadele cu zăpadă.

Construcția rețelei a început în anul 2011 cu traseul ce leagă satele Criț și Meșendorf, cu o lungime de 7 km și s-a continuat în anul 2013 cu traseul Criț-Bunești ( 7 km) , iar în prezent se lucrează la traseul ce va lega Viscri de Sighișoara.

START sambata 26 iulie ora 11.00

Ora 17.00 Premiere

Ora 18.00 Brunch cu produse locale

Ora 20.00 Concert Robin and the Backstabbers

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight − 6 =